Напилися й загубили

29.05.2010

Водій маршрутного таксі Микола Носачов ішов до гаража о п’ятій ранку — зміна починається вдосвіта. У безлюдному місці біля заводського паркану побачив дивний згорток. Зупинився подивитися і остовпів — зі згортка дивилася дитина й усміхалася. Певно, відчула в чоловікові свого рятівника.

38–річний сумчанин повідомив про знахідку до міліції та швидкої допомоги. Дівчинку, яка, судячи з усього, провела ніч на вулиці, оглянули в лікарні святої Зінаїди і зробили висновок: стан задовільний. Але ж як потрапило під паркан п’ятимісячне маля?

Про передісторію події розповів начальник служби зв’язків із громадськістю Сумського міського управління міліції Володимир Кузьменко. Пізно вночі до чергової частини надійшло повідомлення від місцевої мешканки: у неї зникла дитина. Перше, що спадало на думку, — дитя викрали. Тож по тривозі було піднято особовий склад Ковпаківського райвідділу.

Тим часом міліціонери зустрілися з батьками малої Світланки. Обоє були дуже п’яні. Під час спілкування й з’ясувалося, що батьки просто загубили доньку! Після пікніка з друзями подружжя поверталося додому пізно. Дорогою посварилися. Та так емоційно, що горе–мама, забувши про дитину, зупинила таксі й поїхала додому. Тато з немовлям пішов в інший бік. Лише через годину жінка отямилася: де донька? Вдома був лише порожній візок. Розшукала чоловіка, почала допитувати його, але п’яний «у дим» тато нічого не пам’ятав. Жінка походила вулицями в пошуках дитини, та безрезультатно. Лише близько третьої жінка звернулася до міліції.

Звісно, після таких одкровень версія викрадення дитини відпала. А незабаром надійшло повідомлення випадкового рятівника. На щастя, за ніч із дівчинкою не сталося нічого поганого. Поки щодо батьків складено адміністративні протоколи. Але, повідомляє Володимир Кузьменко, вирішують питання про притягнення батьків до суворішої відповідальності.