Голі гори

29.05.2010

У суді Женеви почався розгляд справи про те, чи мають туристи право подорожувати по горах голяка. Адміністрація кантону Аппенцелль–Іннероден законодавчо заборонила цей вид туризму, однак федеральні закони Швейцарії не вважають публічний нудизм порушенням правопорядку.

Заяву до суду подав чоловік, який розгулював по горах, одягнений лише в альпіністські черевики. Такий дивак в Аппенцеллі–Іннеродені не один: гірські прогулянки без одягу стали тут популярні ще минулого року, надто ж серед туристів із сусідньої Німеччини. Але німецькомовний кантон Аппенцелль–Іннероден вважають одним із найбільш консервативних, його мешканці — вельми релігійні. Чоловіка–швейцарця, чий позов розглядають у Женеві, свого часу оштрафували на 200 франків — за те, що він голим перетнув галявину, де влаштували пікнік мешканці патріархального альпійського села.

До суду чоловік прийшов одягненим, повідомляє Бі–Бі–Сі, більше того — застебнутим на всі ґудзики. Процес обіцяє бути тривалим, але юристи вважають досить високими шанси нудиста довести свою рацію.