Абрамовичу на олівець

29.05.2010
Абрамовичу на олівець

Стоунхендж коштує 50 мільйонів фунтів.

Російські олігархи мають привід замислитися над новими можливостями для доведення власної крутості та вкладення своїх космічних (точніше, нафто–газо–металевих) капіталів. У Великій Британії місцеві ріелтори оцінили вартість головних об’єктів нерухомості. Тобто заможні росіяни отримали орієнтир, за скільки їх можна придбати.

Так, купівля легендарної «кам’яниці» Стоунхендж — мегалітичної споруди, датованої ІІІ тис. до н. е. і внесеної до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, — якби вона була виставлена на продаж, обійшлася б у 50 мільйонів фунтів стерлінгів. Про це пише газета «Дейлі телеграф» із посиланням на висновки з опитування 500 британських агентів із продажу нерухомості. Королівський Віндзорський палац ріелтори оцінили в 390,9 млн. фунтів, Блекпульську вежу в графстві Ланкашир — у 60, Королівський павільйон у Брайтоні — 51,9, а резиденцію британських прем’єр–міністрів на Даунінг–стріт — усього в 5,2 «лимона».

Теоретично, якийсь Роман Абрамович може купити весь список визначних споруд, і на його гаманці це майже ніяк не позначиться. Експерти ж вказують, що, продавши названі пам’ятки, уряд Британії міг би суттєво скоротити зовнішній борг країни. Як кажуть, у кожному жарті є лише частка жарту...