Остання екскурсія

Остання екскурсія

«Якщо ти не був у Памуккале — ти не був у Туреччині» — так, за свідченням туристичних агенцій, кажуть самі турки. Не дивно, що побачити застиглі соляні водоспади прагнуть фактично всі, хто приїздить відпочивати на середземноморські курорти Анталії. Однак щонайменше для 15 росіян таке бажання стало фатальним: екскурсія до Бавовняного палацу (так перекладається з турецької «Памуккале») виявилася для них останньою в житті. Як повідомляє РІА «Новості», автобус із туристами зазнав аварії, забравши загалом 17 життів (загинули також турецькі гід і водій). 28 російських туристів у критичному стані потрапили до лікарень.

Поаплодувати не встигли...

Поаплодувати не встигли...

Страшна авіакатастрофа, яка сталася минулої суботи в Індії, ще раз довела, що рано аплодувати щасливому приземленню, аж доки літак повністю не зупинився або принаймні не скинув швидкість. Під час посадки в аеропорту «Байпе», за 20 кілометрів від Мангалора, «Боїнг 737–800» індійської авіакомпанії «Ейр Індіа експресс», який здійснював рейс із Дубая (Об’єднані Арабські Емірати), з невстановлених причин проскочив посадкову смугу, вже за нею вдарився в дерево, розколовся на дві частини і загорівся.

Планета мавп

Планета мавп

Як і передбачала «УМ», прогнози кінокритиків мають мало спільного з уподобаннями журі: названі 23 травня фаворити фестивальних перегонів у підсумку поступилися призовими місцями роботам, які не знайшли відгуку в серцях глядачів.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Грігол Катамадзе: Не треба плутати демократію із уседозволеністю

Грігол Катамадзе: Не треба плутати демократію із уседозволеністю

Напередодні помпезного відзначення 65–річчя Перемоги в Україні провели кілька соцопитувань, результати яких виявилися досить несподіваними. Виявляється (принаймні за тим опитуванням) більшість українців вважають саме День Перемоги, а не День Незалежності найбільшим державним святом. Невідомо, чи проводять такі дослідження у Грузії. Але 26 травня — День відновлення незалежності (цю дату відзначають у пам’ять про 1918 рік, коли Грузія проголосила незалежність після тривалого перебування у складі Росії) — для грузинів точно є найбільшим із нерелігійних свят. За словами очільника дипломатичної місії Грузії в Україні Грігола Катамадзе, досить цього дня зазирнути у щасливі очі людей, аби переконатися: вони пам’ятають свою історію й понад усе цінують незалежність, здобуту кров’ю багатьох поколінь своїх предків.

В історії Грузії було багато сумних сторінок, і досі деякі з них залишаються неперегорнутими. Та попри все, за шість років, що минули з часу Трояндової революції й приходу до влади президента Михаїла Саакашвілі, зроблено дуже багато. Повертаючись із поїздок до Грузії, колеги–журналісти із захватом розповідають про глибоку повагу тамтешніх водіїв до неймовірно чемних даішників, про звичайних громадян, які вже й забули, як це — давати хабар чиновнику… Тож не дивно, що, незважаючи на численні проблеми, які ще залишаються, рейтинг президента Саакашвілі зараз навіть вищий, ніж півтора року тому, коли на позачергових виборах за нього віддали голоси 56 відсотків виборців.

У розмові з Гріголом Катамадзе, який в Україні, де навчався і багато років працює, провів чи не більшу частину свого життя, «УМ» намагалася з’ясувати: як грузинській владі вдалося здійснити те, про що українцям досі залишається тільки мріяти.

Всі статті рубрики