Шана на шпилі терикону

26.05.2010

У Донецьку святкування Дня Героїв відбулося за участю активістів українських національно–патріотичних сил, та ще й у вельми оригінальний спосіб. Зокрема, представники міської організації ВО «Свобода» вирішили урізноманітнити традиційні в таких випадках мітинги і здійснили сходження зі смолоскипами на один із териконів, розташований на кордоні Донецька й сусідньої Макіївки.

«Свободівці» вшанували тих, хто подав для нинішнього покоління українців приклад боротьби та звитяги за Україну. Так сталося, що саме в травні віддали свої життя такі відомі патріоти–українці, як Микола Міхновський, Симон Петлюра та Євген Коновалець. «У цей день українці маніфестують свою єдність із княжими дружинами, козацтвом, гайдамаками, січовими стрільцями, героями Крут і Базару, націоналістами–підпільниками та повстанцями, присягають на вірність справі Святослава Хороброго, Байди–Вишневецького, Сагайдачного, Хмельницького, Гонти й Залізняка, Бандери й Шухевича, мільйонів відомих і незнаних сьогодні синів і доньок України», — виголосив промову на шпилі терикону голова донецької міської організації ВО «Свобода» Артур Шевцов. — Нація, яка не має минулого — не має й майбутнього. Тільки дерево з міцним корінням має шанс на життя. Від предків маємо сили, наснагу й завзяття у боротьбі!»

Донецькі «свободівці» сподіваються, що свято Дня Героїв, встановлене у 1940 році Організацією українських націоналістів, рано чи пізно стане офіційним державним святом у незалежній Україні.