Банкірів грабують нахабніше

Банкірів грабують нахабніше

В Україні рік у рік стрімко зростає кількість банківських пограбувань. Згідно зі статистикою МВС, у 2006 році грабіжники скоїли лише 16 нападів на банківські філії, у 2007–2008 рр. розбійні «маски–шоу» в банках не перевищували трьох десятків нападів щороку, натомість у «кризовий» 2009 рік «популярність» таких пограбувань зросла в рази — загалом по країні за фактами нападів на банківські філії порушено 79 (!) кримінальних справ. Подібна тенденція зберігається й у поточному році — наразі правоохоронці розслідують 24 кримінальні справи (за аналогічний період минулого року показник був тим самим). У Міністерстві внутрішніх справ традиційно нарікають на банкірів, мовляв, ті не хочуть витрачатися на технічний захист та професійну охорону. Банкіри ж, не на диктофон, говорять, що втрати від пограбувань не такі вже й великі, тоді як послуги так званої «приватної» міліції (Державна служба охорони МВС) вельми завищені. Замкнуте коло...

«Заріжемо, як барана...»

«Заріжемо, як барана...»

«Ввечері повернувся з роботи втомлений, тож незабаром заснув на дивані. Дружина з сином у сусідній кімнаті дивилися телевізор. Мене розбудив її крик. Думав, щось вибухнуло в хаті», — розповідає про напад на свою оселю житель села Білозір’я Черкаського району 46–річний Алігусейн Гусейнов.

Монумент від злодія

Монумент від злодія

На початку весни у прикарпатському селі Задністрянськ, неподалік Бурштина, зник пам’ятник, установлений після війни на честь радянського військового льотчика Леоніда Бутеліна, який загинув неподалік у повітряному бою з гітлерівськими винищувачами. Ганебний вчинок зловмисників напередодні 65–річчя Перемоги, звісно ж, викликав обурення громадськості. Невдовзі, як повідомили «УМ» у прес–службі прикарпатської міліції, співробітники карного розшуку затримали двох злодіїв, котрі демонтували півтонну композицію з макетом літака і частинами здали її на пункт прийому кольорових металів.

Всі статті рубрики