Поліція стає на крило

20.05.2010

Як відомо, собака — друг людини, надто ж якщо ця людина — поліцейський. Ще б пак, адже у службових псів — чудовий нюх, і він часто стає в нагоді у складних пошукових операціях. Але буває, що й собака не може впоратися із завданням, надто ж коли територія розшуку велика, важко продертися через хащі чи інші перепони. Краще було б їх перелетіти? Так! Тож німецька поліція почала сміливий експеримент із заміни собак–шукачів хижими... птахами.

Наразі до подібної практики звернулися у відділенні поліції невеликого німецького міста Вальсроде, що в Нижній Саксонії. Там на допомогу офіцерам кримінальної поліції «найняли» одного грифа–індичку на прізвисько Шерлок. Птаха навчають розпізнавати запах гнилої людської плоті, щоб гриф міг учути місця залягання трупів.

На думку поліцейських, грифи–індички, поширені в Південній та Північній Америці, впораються з деякими видами робіт значно краще, ніж службові собаки. Адже ці великі птахи в природі харчуються падлом і можуть розшукувати трупне м’ясо на великих територіях для себе. Чому б не зробити те саме для МВС ФРН?

Грифи–індички володіють гарним нюхом. Така якість досить незвична для птахів узагалі, але для цього виду американських грифів — цілком природня. За повідомленням газети «Дейлі експрес», Шерлока планують використовувати для розшуку трупів у навколишніх лісах.