ЦИТАТИ ТИЖНЯ

14.05.2010

Арсеній Яценюк,
народний депутат від «НУНС», лідер «Фронту змін»
— про способи протидії нинішній владі:

— Партію регіонів можна побороти тільки сильною ідеєю. Якщо формувати діяльність опозиції на бійках, на яйцях і на шашках, вони («Регіони») тільки будуть цьому аплодувати. Вони там сильніші. Вони мало що вміють. Вони вміють, у принципі, тільки битися.

(«5-й канал»)

 

Святослав Піскун,
нардеп від Партії регіонів, ексГенпрокурор
— про пропозицію своїх колег влаштовувати обшук депутатів на вході в парламент:

— Що стосується обшуку депутатів, то це дуже, на мій погляд, примітивне рішення. Якщо ми говоримо про автомати чи пістолети, то їх, можливо, повинні відстежувати, вираховувати, є на ці питання спеціальні служби. Але якщо хтось захоче когось вбити... Можна просто занести невеличку скляночку з якоюсь дуже страшною отрутою, і ніякий охоронець цю отруту не виявить.

(«5-й канал»)

 

Володимир В’язівський,
народний депутат від «НУНС»
— про свою участь у бійці у ВР 27 квітня та стан здоров’я:

— Коли у сесійній залі з’явився Литвин, який потрібний Кремлю, я ощасливив оце «сонечко», закрите парасолями, яйцями. І тут мене оточили «регіонали», їх було багато, били ззаду, кричали: «Сука, нацик, бандерівець». З отих трьох слів лайливим я вважаю тільки перше... Я — боксер, але ви розумієте, що проти десяти противників, які б’ють ззаду, мої навички не допомогли. А що стосується мого здоров’я, то хочу відповісти старою єврейською приказкою: «Не дождутся».

(УНІАН)

 

Анатолій Могильов,
міністр внутрішніх справ
— про те, де, за його задумом, має право мітингувати опозиція:

— Це право наших громадян — проводити мітинги. Але з однією умовою — вони не повинні заважати нормальній життєдіяльності інших людей і установ. Будь ласка, мітингуйте у парку, але не перегороджуйте дорогу. Не бийте в барабани, бо хтось працює або відпочиває, а ви перешкоджаєте. І так далі... Не подобається влада — дочекайтеся виборів і переконайте виборців за вас голосувати. А взагалі, я б виділив для мітингів якенебудь велике поле на околиці Києва, де ніхто нікому не заважає. І там кричіть, скільки хочете, як у Гайд­парку в Лондоні.

(«Сєгодня»)

 

Катерина Ющенко,
дружина екс­Президента України
— про новий статус свого чоловіка:

— Не можна говорити про те, що Ющенко зараз зник з інформаційного простору. Думаю, це простір зник із нього... Люди зробили свій демократичний вибір, і новий Президент повинен показати вже свої власні рішення. У даному випадку громадськість повинна грати свою роль. І до літа ви побачите, яку роль обере собі Ющенко.

(«Інтермедіа консалтинг»)