Голод — не тітка, мама — Шакіра

12.05.2010
Голод — не тітка, мама — Шакіра

Шакіра — скромна, талановита й добра.

Справжня благодійність не повинна бути показною — це твердження загальновідоме. Тобто якщо розголос від добрих справ випереджає самі добрі справи, це вже робота на публіку, а не допомога стражденним. Зірка світової поп–сцени Шакіра — якраз із тих, хто займається доброчинністю для людей, а не для піару. Лише днями її проголосили послом доброї волі ООН з питань голоду — і це при тому, що голосиста колумбійка вже багато років допомагає дітлахам із бідних сімей у різних країнах.

Ще в 1997 році Шакіра Мебарак заснувала благодійний «Фонд босих ніг», який залучає кошти для навчання дітей із малозабезпечених родин у Колумбії та інших країнах регіону, а згодом стала ідейним натхненником фонду АЛАС («Солідарна дія латиноамериканських артистів»).

Минулого року Шакіра разом із працівниками Міжнародної продовольчої програми ООН відвідала Гватемалу, а в січні нинішнього — взяла участь у програмі «Надія для Гаїті», що зібрала понад 60 мільйонів доларів постраждалим від землетрусу. Шакіру віддавна визнали наймолодшим послом доброї волі ЮНІСЕФ, і ось — новий щабель: титул від Організації Об’єднаних Націй.

«Я планую стати матір’ю у 2011 році, а наразі хочу зробити все можливе заради інших дітей — тих, що голодують. Адже я можу поліпшити життя хоча б частини з них», — каже мультимільйонерка від шоу–бізнесу, володарка п’яти премій «Греммі».

За словами виконавчого директора Міжнародної продовольчої програми Джозетт Ширан, наполегливість і самовідданість Шакіри «допоможуть їй стати визначним лідером у боротьбі з голодом».