Корисне — то зелене

Корисне — то зелене

Одні з найпоширеніших окультурених для приготування їжі — листочки шпинату. Історія свідчить, що цю рослину — свіжу чи відварену і сформовану в кульки — продавали ще у часи Середньовіччя. Майже п’ять століть тому люди вирощували вже кілька сортів цієї «свійської» рослини. Спритні українські господині вже встигли у теплицях зібрати перший урожай шпинату. А хто не переймається, як сіяти цю рослину, — може купити її у супермаркеті чи на базарі. Тому пропонуємо рецепти із цим джерелом вітамінів — від простих (а отже, максимально корисних) до вишуканих (де шпинат — як один зі штрихів у складному букеті інгредієнтів).

Овоч–квітка

Овоч–квітка

У житті бажано попробувати якомога більше всього смачного — особливо незвичайного. Одна з таких кулінарних «родзинок» — артишок. Якщо ви його не купували і не готували — зайдіть у супермаркет і дозвольте собі витратитися на відчуття нового смаку. А якщо у вас є присадибна ділянка — загляньте у насіннєвий відділ і придбайте там пакетик із написом «артишок» і вже під осінь, найімовірніше, якщо правильно поводитиметеся з теплолюбивою і досить примхливою рослиною, ви зберете врожай дивовижних бутонів. (У Київській області артишоки точно ростуть і «плодоносять»). Суцвіття цих екзотів зовні трохи нагадують ті, які мають... будяки. Це тому, що обидві рослини — з групи чортополохів. Проте це лише форма, зміст — абсолютно інший. На смак суцвіття артишоків трохи нагадують волоські горіхи. Але і це порівняння аж ніяк не виражає вишуканої суті.

Всі статті рубрики