Європа бачить, а Москва — ні

Європа бачить, а Москва — ні

Австрійська влада звинуватила президента Чечні Рамзана Кадирова в організації викрадення та вбивства свого колишнього охоронця Умара Ісраїлова у Відні, повідомляє російський інформаційний портал Газета.ru. Слідчі визнають, що мають лише побічні докази, але всі виконавці злочину були тим чи іншим чином пов’язані з Кадировим. 27–річний Умар Ісраїлов був застрелений на вулиці Відня 13 січня минулого року. Російські правозахисники також підтверджують, що Ісраїлов поплатився життям за опозиційність до Кадирова. Тепер дістається «на горіхи» австрійській поліції за те, що вона не убезпечила втікача з Чечні, після того як улітку 2008 року він отримав перші погрози.

Від Греції трясе весь світ

Від Греції трясе весь світ

У рамках заходів боротьби з жорсткою фінансово–економічною кризою, в якій опинилася Греція, уряд прийняв рішення про замороження зарплатні держслужбовців, значно підвищив податки та планує підняти пенсійний вік, повідомляє «Євроньюз». Але попри ці заходи агенція Standard and Poor’s понизила кредитний рейтинг Греції, а це означає, що країна впевнено прямує до дефолту. Незважаючи на критичну ситуацію, населення не погоджується із заходами уряду і не бажає тугіше затягувати паски. Позавчора на вулиці Афін вийшли тисячі демонстрантів, які з плакатами «Руки геть від нашої зарплатні!» та «Допомога МВФ заковує нас у кайдани!» промарширували перед будинком парламенту. У столиці кілька годин не працював увесь громадський транспорт. Проф­спілки країни запланували на 5 травня загальнонаціональний страйк.

«Відлига» по–туркменськи

«Відлига» по–туркменськи

У столиці Туркменії — Ашгабаті — вперше за останні п’ять років гастролює цирк, повідомляє агенція «Рейтер». До останнього часу цирк був заборонений у цій країні як невідповідний туркменській культурі, природі та душі. І не лише цирк, під забороною були також опера, кіно, бібліотеки, косметика, міні–спідниці та золоті вставні зуби. Нещодавно легалізували оперу та кіно, але надалі заборонено балет, який визнано розпусним видом псевдомистецтва. Більшість із цих заборон наклав ще 2001 року колишній туркменський комуністичний диктатор Сапармурад Ніязов, він же «батько всіх туркмен» або «туркменбаші».

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики