Лебедина помста

29.04.2010

Одним із провідних ньюзмейкерів у Великій Британії — після того як заспокоївся ісландський вулкан, — став лебідь на прізвисько Містер Асбо.

Горда біла птиця, що мешкає на річці Кем, віднедавна стала дуже агресивною — лебідь нападає на всіх спортсменів–веслярів, що пропливають повз, шипить і щипає. А оскільки, за традицією, всі британські лебеді є власністю королеви, то нещодавно мешканці Кембриджа звернулися до Єлизавети ІІ із проханням надати дозвіл на відстріл небезпечного Містера Асбо.

Такий намір викликав спротив англійських природоохоронців. Тож для початку справу спробували залагодити в мирний, але дуже оригінальний спосіб. До войовничого лебедя послали... ясновидицю.

Як інформує газета «Дейлі телеграф», така собі Мішель Чайлдерлі, нібито наділена екстрасенсорними здатностями, поспілкувалася з Асбо. За словами пані Мішель, птах «розповів» їй про причини своєї агресивної поведінки. Виявляється, лебідь дуже злий на людей і нападає на них, щоб помститися за вбивство своїх пташенят. Містер Асбо «зізнався» Чайлдерлі, що його потомство загинуло саме від рук одного з кембриджських човнярів.

«Лебідь сердиться. Але я попросила його залишити людей у спокої і перебратися жити в інше місце», — розповіла ясновидиця. Чи збирається Містер Асбо виконати прохання Чайлдерлі, медіум не уточнила.