«Труси» на хвилі

«Труси» на хвилі

Днями в Москві компетентне журі на чолі з відомим російським композитором Ігорем Крутим із 125 претендентів із різних країн відбирало артистів, які візьмуть участь у Міжнародному конкурсі молодих виконавців популярної музики «Нова хвиля — 2010». Восьмий рік він проходитиме у курортному латвійському містечку Юрмала з 27 липня по 1 серпня. На пісенний кастинг «Нової хвилі–2010» від України їздили дует Stereo (Еріка і Стас Шурінс), Goya, Майк Бейс, Оксана Комар, Кирило Туриченко, Ірина Крістініна, Женя Мільковський, гурт «Антитіла», а також Іван Березовський, Тетяна Ширко та жіноча естрадна формація «Пающіє труси». Троє останніх ввійшли до фіналу конкурсу. До речі, лише Україну і Росію представлятимуть по три учасники. Решта країн, а це Азербайджан, Вірменія, Білорусь, Болгарія, Бразилія, Ізраїль, Китай, Казахстан, Фінляндія, Естонія і Латвія, відправлять у Юрмалу по одному учаснику.

Грузинсько–галицька суміш

Грузинсько–галицька суміш

...Може, в попередньому житті я була грузинкою? — думаю про себе, просто–таки упиваючись співом сестер Ґорґішелі. Втім, аби втішатися тим співом, не обов’язково бути одного роду–племені з виконавицями.

«СОНМО» як видих емоцій

«СОНМО» як видих емоцій

Останній альбом Сестер Тельнюк «Сонмо» є водночас несподіваним і прогнозованим. Це сучасний, актуальний саунд та відображення програмного мислення, коли альбом є не просто набором нових треків, а передусім він — тематично цілісний твір, і саме це споріднює нову роботу з попереднім диском «Жовта кульбаба» та всіма іншими за останнє двадцятиліття. Надзвичайно важливим є органіка почуттів, образів та ідей сестер Тельнюк, адже вони створюють вичерпно–довершені емоційно–інтелектуальні артефакти. Артистів із подібним системним мисленням на нашій сцені майже не видно, тому їхні роботи мають особливе значення у системі культурних координат нації, яку, на превеликий жаль, вітчизняний медіапростір щоденно гвалтує дешевою попсою. Особливий сенс подібні роботи мають для розуміння розвитку сучасної музичної культури безвідносно до ганебних реалій так званого шоу–бізнесу.

Всі статті рубрики