Автобусом по Європі

22.04.2010
Автобусом по Європі

Захисник «Барселони» Херард Піке був серед найактивніших у складі своєї команди під кінець зустрічі. (Фото Рейтер.)

«Барса» поступилася, і вже сам факт поразки каталонців на міжнародній арені є незвичним. Востаннє «синьо–гранатові» програвали в Лізі чемпіонів казанському «Рубіну» на груповому етапі, а коли востаннє під керівництвом Хосепа Гвардіоли відставали від переможця на два м’ячі — важко й згадати.

До Мілана тріумфатори попереднього розіграшу Ліги добиралися важко: більше десяти годин їхали двома автобусами, оскільки — через виверження вулкану в Ісландії — графік авіарейсів порушено. Автобус як вид транспорту є звичним для українського чемпіонату, а лідери іспанської прімери точно отримали новий досвід. Відповідно, і сил на тривалу мандрівку каталонці витратили чимало. Додайте сюди ще фактор внутрішнього чемпіонату: «Інтер» свій матч проти «Ювентуса» провів у п’ятницю, тоді як «Барселона» з «Еспаньйолом» грала на день пізніше, отже, її гравці мали менше часу на відновлення.

Нагадаємо, «синьо–гранатові» й «синьо–чорні» в нинішньому розіграші Ліги чемпіонів уже зустрічалися: вони зійшлися в уже згаданому груповому раунді, і спочатку суперники «Динамо» розійшлися нульовою нічиєю в Мілані, а в Барселоні господарі перемогли — 2:0. А загалом «інтеристи» не забивали каталонцям на євроарені чотири матчі поспіль.

Але раунд «плей–оф» будь–якого змагання тим і відрізняється від основного турніру, що тут усі команди б’ються за результат із особливим настроєм. Віддавши ініціативу гостям, які володіли м’ячем загалом 68 відсотків ігрового часу та першими забили, «нерадзуррі» пізніше витиснули аж три голи з п’яти ударів у площину воріт Віктора Вальдеса. При цьому м’яч, забитий Міліто головою, виглядав небездоганним: багатьом здалося, що герой моменту перебував в офсайді, коли його партнер Снайдер закидав снаряд на дальню штангу.

Каталонці щосили намагалися скоротити рахунок, але на цьому тлі заміни від Гвардіоли виглядали дивними: замість форварда Златана Ібрагімовича тренер випустив захисника Еріка Абідаля, а в атаку перевів іншого оборонця, Херарда Піке. Він зрештою й «запоров» дві гольові нагоди у воротарському майданчику господарів. А от славнозвісного Ліонеля Мессі міланці закрили наглухо — найкращий футболіст світу зміг завдати з гри лише одного удару.

 

ТАБЛО

Ліга чемпіонів. 1/2 фіналу (перша гра). Матч вівторка

«Інтер» (Італія) — «Барселона» (Іспанія) — 3:1 (Снайдер, 30; Майкон, 48; Міліто, 61 — Педро, 19).

«Інтер»: Сезар, Дзанетті, Лусіо, Мотта, Ето’О, Снайдер, Майкон (Ківу, 73), Камбіассо, Міліто (Балотеллі, 75), Самуель, Пандєв (Станкович, 56)

«Барселона»: Вальдес, Алвес, Піке, Пуйоль, Хаві, Ібрагімович (Абідаль, 62), Мессі, Кейта, Бускетс, Педро, Максвелл

Попередження: Ето’О, 12; Станкович, 82 — Бускетс, 45+2; Пуйоль, 51; Піке, 60; Кейта, 68; Алвес, 84

Суддя — Бенкуренса (Португалія)

Мілан. Стадіон «Джузеппе Меацца». 83 000 глядачів

 

ПІСЛЯМОВА

Жозе Моуріньйо,

головний тренер «Інтера»:

— Ми заслужили на успіх, хоча досі далекі від фіналу. Після матчу я побачив кілька речей, які продемонстрували, на що варто очікувати наступного тижня: гравці «Барселони» тиснули на арбітра. Дивно, що вони не можуть прийняти поразку від команди, яка була кращою.

Хосеп Гвардіола,

головний тренер «Барселони»:

— Вітаю «Інтер» із перемогою, ця команда сьогодні грала дуже добре. Це півфінал Ліги чемпіонів, і тут може трапитись усе, що завгодно. Прикро, що ми поступилися з різницею у два м’ячі, але в Барселоні буде абсолютно інша гра.