Вимагайте пива цілодобового наливу!

13.04.2010

«Якби було море пива...» — це не лише відома пісня, а й рожева мрія мільйонів чоловіків. А ось для працівників пивзаводу «Карслберг» у Копенгагені це була реальність: данські пивовари та інші робітники компанії мали право пити пінний напій, який виробляє «Карлсберг», упродовж цілого дня! Автомати з пивом — просто як на наших заводах із газводою — там розставлені по всій території підприємства. Єдина умова — не з’являтися на роботі п’яними.

Але «лафа» скінчилася такого, здавалося б, світлого дня, як 1 квітня. За повідомленням агенції «Ассошіейтед пресс», керівництво знаменитої броварні дозволило співробітникам пити пиво тільки під час обідньої перерви і тільки в їдальні. Впродовж решти робочого дня — зась. Криза, знаєте.

І що ви думаєте? Данські пролетарі терпіли утиски рівно тиждень. А минулої п’ятниці вийшли на акцію протесту. На підприємстві відбувся страйк, у якому взяли участь майже 800 осіб.

Цікаво, що до страйку «за компанію» приєдналися і водії вантажівок «Карлсберг», хоча їх ніякі обмеження не зачепили. Шоферам, як і раніше, дозволено брати з їдальні три порції дармового пива (при цьому на вантажівках встановлена спеціальна система, яка не дозволяє двигуну завестися, якщо водій перевищив допустиму норму вживання алкоголю).

Керівництво «Карлсберга» наразі вагається, чи виконувати вимоги страйкарів.