У кого яка зміна

07.04.2010

Дев’ятий міжнародний турнір зі спортивної гімнастики під патронатом олімпійської чемпіонки Стелли Захарової, що відбувся минулої суботи в київському Палаці спорту. хоч і анонсував участь найсильніших українських атлетів, проте знову вийшов мало представницьким. Своє вміння глядачам демонстрували наші резервісти — керівництво збірної все–таки вирішило поберегти лідерів перед континентальною першістю, яка за два тижні стартує в Бірмінгемі. А от наші сусіди, білоруси та росіяни, привезли до столиці України сплав досвіду та молодості. Саме з представниками цих держав і змагалися українці за перемогу в командній першості та особистому заліку в багатоборстві. Загалом же до Києва приїхали представники десяти країн.

Незважаючи на юний вік, наші гімнасти проявили справжній характер і на фінішній прямій (перед останніми двома видами українці ішли другими) випередили в загальнокомандному заліку збірні Білорусі та Литви. Лідером української команди став 16–річний Олег Степко. Представник Запоріжжя виграв і особисту першість, залишивши позаду співвітчизника Олега Верняєва та білоруса Павла Булавського.

А в представниць прекрасної статі змагання пройшли під диктовку російської збірної, в якій тон задавала 18–річна Ксенія Афанасьєва — віце–чемпіонка Європи–2009 в багатоборстві. Але, як не парадоксально, перемогу в «абсолюті» здобула не вона, а молодша партнерка: 14–річна Юлія Іньшина на фініші випередила Ксенію на 0,15 бала. Третьою в загальному заліку виявилася угорка Ренату Тош, а найкращим результатом українок стало п’яте місце Дарини Любицької.

Не було рівних росіянкам і в командному заліку. Там вони значно випередили наших дівчат, які стали другими, та угорок, що зійшли на третю сходинку п’єдесталу.