РАХУНКОВА ПАЛАТА

02.04.2010

100 мільйонів гривень

планує спрямувати столична влада на ремонт асфальтового покриття прибудинкових територій і міжквартальних проїздів упродовж наступних трьох місяців. Як повідомив перший заступник голови Київміськдержадміністрації Анатолій Голубченко, 72 мільйони гривень буде направлено з міського бюджету. Ще 25 мільйонів — із рахунків бюджетів районів Києва. При цьому, зазначив чиновник, роботи виконуватимуться у борг, оскільки через відсутність державного бюджету досі не затверджено бюджет міста Києва.

 

32 мільйони гривень

виділив Кабінет Міністрів на виготовлення 1,286 мільйона ювілейних медалей із нагоди 65–річчя Перемоги України в Другій світовій війні. За словами віце–прем’єр–міністра Володимира Семиноженка, українська влада планує вручити виготовлені ювілейні нагороди всім без винятку ветеранам, які брали участь у боях на території сучасної України у 1941—1945 роках.

 

6 мільйонів євро

отримав за бій з американським боксером Едді Чемберсом чемпіон світу за версіями IBF/IBO і WBO українець Володимир Кличко. Зокрема, 3 мільйони євро склав гонорар німецької телекомпанії RTL, близько 1 мільйона — гонорари від інших телекомпаній. Ще 2 мільйони євро становила виручка від продажу квитків. Додатково Кличко–молодший отримав дохід від реклами. До слова, Чемберс за бій з українським суперваговиком отримав 740 тисяч євро.

 

5 тисяч автомобілів

Chevrolet Express і GMC Savana вирішила відкликати американська автомобільна корпорація General Motors через виявлений дефект — несправність генератора, що може призвести до займання двигуна. Відтак власників фургонів закликають припаркувати автівки подалі від будівель і вимкнути клеми акумуляторів.

 

34 додаткові потяги

призначила до великодніх свят «Укрзалізниця». Десять потягів додатково пустить Південно–Західна залізниця, на два менше — Придніпровська. Ще по шість і п’ять поїздів відповідно призначили Одеська та Львівська. Донецька залізниця для збільшення кількості квитків на період Великодня призначила три потяги. І два — Південна. Як зазначили у прес–службі «Укрзалізниці», станом на вчора робота з вивчення попиту і призначення додаткових поїздів за найбільш популярними напрямками триває.

 

300 об’єктів

соціальної сфери і промисловості, розташованих в Україні, можуть бути передані у власність Росії. За словами заступника керівника Держмайна РФ Юрія Медведєва, питання щодо спірного майна, на яке претендує його країна, станом на сьогодні, повністю вирішене лише щодо дванадцяти об’єктів. В опублікованому інтерв’ю, яке Медведєв дав «Російской газєтє», чиновник висловив надію, що за нової української влади сторонам вдасться значно прискорити вирішення всіх питань.

 

3/4 населення Одеси,

або 71 відсоток, підтримують традицію проведення 1 квітня в Одесі фестивалю сатири й гумору — «Гуморина», свідчать результати спеціального дослідження, проведеного Київським інститутом проблем управління імені Горшеніна. Проти висловилися 19,3 відсотка респондентів. Ще 10,1% не змогли відповісти на це запитання. Також опитування показало, що 53% городян підтримують традицію розігрувати 1 квітня своїх близьких і знайомих.

 

1/3 населення Землі

вже до 2020 року через нераціональне використання енергоносіїв залишиться без вуглеводних ресурсів, заявив президент Мексики Феліпо Кальдерон. За його словами, сьогодні 2 мільярди 500 мільйонів мешканців планети відчувають нестачу сучасних видів палива, а глобальне потепління стимулює частіші урагани, які останнім часом спустошують Мексику, викликаючи сильні повені. Відтак Кальдерон закликав світових лідерів змінити підходи до розробки нафто–газових родовищ і видобутку енергоресурсів.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>