Вузьке коло широких інтересів

Вузьке коло широких інтересів

Учора вранці делегація на чолі з Прем’єр–міністром Миколою Азаровим відбула на перемовини до Москви. Які саме директиви мав у своєму портфелі очільник уряду, залишилося у суворій таємниці від преси. Офіційна Москва свої ставки у цій грі оцінила максимально високо, втім, це традиційний підхід російських переговорників перед початком будь–якого діалогу. Так, напередодні офіційні представники «Газпрому» ще раз повторили, що у їхні інтереси зовсім не входить змінювати договір від 19 січня минулого року. А якщо вони й підуть на зміни, то мусять чітко розуміти, що натомість отримають.

Ті, хто не забув

Ті, хто не забув

До 11–х роковин із дня загибелі Героя України, провідника Народного руху В’ячеслава Чорновола лідер «Нашої України» Віктор Ющенко разом із соратниками вшанував пам’ять непохитного патріота на Байковому цвинтарі та біля пам’ятника на вулиці Грушевського. Екс–Президент, голова політради партії Віра Ульянченко, народні депутати та громадські діячі поклали квіти до могили та пом’янули В’ячеслава Чорновола за давнім православним звичаєм коротким поминальним обідом.

Шукайте жінку!

Шукайте жінку!

Небажанням нового Прем’єр–міністра бачити в уряді жінок уже обурюються й у Європі. Раніше протести з приводу того, що в Кабміні Миколи Азарова немає жодної представниці прекрасної статі, лунали переважно в межах України. Але днями переказ цитати Азарова, який, пояснюючи ситуацію, заявив, що «нежіноча це справа — проводити реформи в Україні», дійшов і до Німеччини.

ЦИТАТИ ТИЖНЯ

ЦИТАТИ ТИЖНЯ

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

«Донецький» доларопад

«Донецький» доларопад

В обмінних пунктах укотре знизилася вартість долара. Вчора «зелений» можна було продати за 7,80—7,85, а купити — за 7,95—7,97. Аналітики стверджують: американська валюта дешевшатиме в Україні й надалі. Причина: поліпшення економічного стану та притік інвестицій, який спостерігається у нашій державі з початку нинішнього року.

Олекса Гудима: Здача «труби» згуртує українців ще більше, ніж Табачник

Олекса Гудима: Здача «труби» згуртує українців ще більше, ніж Табачник

Цього тижня в Москві почалися перші справді предметні переговори між новою українською владою та Кремлем. На кону — ціна на «блакитне паливо», газотранспортна система тощо. Партія регіонів на ділі має продемонструвати, наскільки вона дотримується обіцянок і може виконати давню обіцянку зменшити ціну на російський газ. Заради такої «знижки» Янукович, Азаров, Клюєв, Бойко і Ко готові на великі поступки, аж до передачі нашої «труби» під контроль Кремля. Нинішні угоди з Росією, підписані урядом Тимошенко, висять на Україні ярмом, але альтернатива Януковича — не ліпша.

Радник екс­Прем’єрки Юлії Тимошенко з енергетичних питань Олекса Гудима вважає, що на український «сектор газу» чигають і зовнішні, і внутрішні хижаки: якщо «труба» й ринок ще не дістались Росії, то значний шматок уже захопив Дмитро Фірташ. Цими днями народного депутата від БЮТ Гудиму мають затвердити міністром енергетики «тіньового» уряду, тож «УМ» напередодні говорила з ним насамперед про «газові» проблеми.

Всі статті рубрики