РАХУНКОВА ПАЛАТА

26.03.2010

1,3 мільярда євро

доходів планує отримати від Євро–2012 в Україні та Польщі Європейська футбольна федерація. Про це повідомив директор Євро–2012 в УЄФА Мартін Каллен. Він зауважив, що стільки ж приблизно становили доходи від організації попереднього чемпіонату, який відбувся у 2008 році в Австрії і Швейцарії.

 

На 56,5 мільйона доларів

гуманітарної допомоги надійшло в Україну торік, повідомляє Держмитслужба. Її завозили з Німеччини, США, Нідерландів, Норвегії і Швеції для 697 благодійних фондів. Здебільшого це були одяг, медико–хірургічні інструменти, меблі, друкована продукція, дитячі іграшки та транспортні засоби. У Київську область надійшло 18% цієї гуманітарної допомоги, 11% — у Львівську, по 10% — на Волинь і Закарпаття.

 

283 тисячі чиновників

налічується в Україні станом на 1 січня 2010 року, повідомив заступник начальника Головного управління держслужби Олександр Шевченко. При цьому співвідношення кількості чиновників до чисельності населення України становить 0,7%. У Росії цей показник становить 0,8%, у Німеччині — 3%, у Франції — 4,9%, Польщі — 0,6%. У різних країнах різні категорії громадян належать до держслужбовців. Наприклад, у Франції такими є медики, які в Україні належать до категорії бюджетників.

 

50 тисяч рослин

буде використано цьогоріч на створення квіткового годинника у Києві. Як повідомляє прес–служба КМДА, проект квіткового годинника, який буде створено на схилі по вулиці Інститутській біля майдану Незалежності, приурочено до 65–ї річниці Перемоги в Другій світовій війні. Годинник матиме весняний, літній і осінній дизайни, в кожному з яких будуть квіти відповідно до сезону. Також над циферблатом спорудять місток для бажаючих фотографуватися.

 

2,5 тисячі дітей–сиріт

відпочинуть у березні за бюджетні кошти в «Артеку» та «Молодій гвардії». Це стало можливим після того, як Міністерство фінансів збільшило обсяги коштів, які підуть на виконання бюджетної програми «Оздоровлення і відпочинок дітей у дитячих оздоровчих таборах «Артек» і «Молода Гвардія», на 9,61 мільйона гривень.

 

500 тонн вантажів

доставлять на датську полярну станцію на Гренландії українські військові льотчики. У квітні там проходитиме операція «Північний сокіл –2010». Українським військовим літаком планується доставити з авіабази ВПС США «Туле» на датську полярну станцію «Північ» паливно–мастильні матеріали та інші вантажі. В Міноборони України наголошують, що це дозволить отримати унікальний досвід виконання завдань в умовах Арктики без залучення бюджетних коштів.

 

61 відсоток

українців вважають, що найбільшим союзником України є Росія. Ще 19% опитаних називають нашим найбільшим союзником Європейський Союз, 3% — США, 9% узагалі не бачать такого союзника і 8% не змогли визначитися. Такі дані соціологічного опитування компанії Research&Brandig Group. Водночас 91% респондентів вважає, що відносини між Росією та Україною необхідно покращувати.

 

По 20 кг шкідливих викидів

припадало торік на кожного жителя Миколаївщини, повідомляє Головне управління статистики в області. У цілому в 2009 році шкідливі викиди у повітря Миколаївщини здійснювали 319 підприємств. Основними забруднювачами навколишнього середовища області були підприємства переробної промисловості (55% шкідливих речовин від загального обсягу) і транспорту (20%).

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>