Сімейна справа

24.03.2010
Сімейна справа

Олександр Красюк (ліворуч), Макс Бурсак (у центрі) та Віталій Кличко на презентаційній прес–конференції. (Фото Івана ЛЮБИША–КІРДЕЯ.)

Близько півроку Віталій Кличко не брав участі в прес–конференціях, пов’язаних із діяльністю компанії К2 East Promotions. Ще впродовж місяця він не зустрічався із журналістами після заяви партнера по компанії Вадима Бухкалова про те, що їхнє спільне дітище, яке вони просували близько трьох років, припиняє існування. Та ось учора наш чемпіон нарешті вийшов на люди й розповів, якою буде участь братів Кличків у подальшому розвитку українського професійного боксу.

Віталій офіційно озвучив інформацію, яка вже була відома журналістам та вболівальникам: надалі брати розвиватимуть свою промоутерську справу в новій компанії К2 Promotions Ukraine, і вже 24 квітня в київському Палаці спорту відбудеться перший вечір боксу під егідою нової фірми «двох К». На ринг вийдуть, зокрема, ті бійці, що й раніше боксували під прапором Кличків, — такі як Валерій Бражник чи Віталій Русаль.

А основною подією вечора стане бій досі непереможного киянина Максима Бурсака проти Марко Шульца. «Свого часу Віталій легко переміг німця Акселя Шульца, і зараз я хочу довести, що теж без проблем переможу свого», — каже український боксер. Він додає, що це буде найсерйозніший суперник з усіх, що траплялися йому за період виступів у професійному спорті.

А ось Олександр Красюк, який у К2 Promotions Ukraine обіймає посаду виконавчого директора, не хвилюється стосовно результату цього поєдинку. «Це буде не просто видовищний бій, а криваве побоїще», — таким своєрідним чином підігріває він зацікавлення.

Сам же Кличко–старший обіцяє, що майбутні бої будуть цікавими насамперед завдяки новій концепції підготовки таких акцій, яку обрала компанія. «Ми тепер прагнемо зробити наші заходи і шоу справді помітними подіями», — каже він. А загалом фірма, за його словами, працюватиме за вже напрацьованою раніше схемою.

Шкода, що Віталій відмовився відкривати обставини розпаду К2 East Promotions, лише сказав, що з Бухкаловим, який теж прийшов послухати колишнього партнера, в нього немає конфлікту — лише різне бачення ведення справ.

Сам Вадим Бухкалов, до речі, нещодавно заявляв, що майже всі боксери мають контракт безпосередньо з його компанією, яка була попередницею К2 East Promotions, тому не можуть виступати під іншою егідою. Чимало з цих «яблук розбрату» були присутні на прес–конференції, зокрема згаданий Бражник, Віктор Плотников, В’ячеслав Узелков.

А днями Бухкалов сказав, що готовий відстоювати свої права навіть у судовому порядку. Натомість Кличко–старший вважає, що будь–яку ситуацію можна вирішити полюбовно, і лише у крайньому випадку треба звертатися до суду. «Але нагадаю, що в нас непоганий досвід таких протистоянь», — заявив Віталій із натяком на судову суперечку з Клаусом–Пітером Колем, колишнім промоутером Кличків, в якій перемогли саме брати.