За СМС — у тюрму

20.03.2010

В Об’єднаних Арабських Еміратів закони дуже суворі не лише щодо вживання алкоголю (за появу напідпитку можна загриміти в тюрму), а й щодо перелюбу та навіть наміру «сходити наліво». Так, днями суд емірату Дубай засудив чоловіка та жінку індійського походження до трьох місяців ув’язнення лише за обмін СМС сексуального характеру. У постанові судді зазначено, що пара порушила закон Об’єднаних Арабських Еміратів, маючи намір вступити в інтимний зв’язок поза шлюбом.

Підсудні мають дозвіл на проживання в ОАЕ і працювали разом в одній з еміратських авіакомпаній. При цьому жінка — заміжня, але хоче розлучитися. Саме її законний чоловік і притягнув «благовірну» до суду.

Як повідомляє РІА «Новості», минулого року чоловік надав у суд любовне СМС–листування своєї дружини як доказ її аморальності. Тоді арабська Феміда засудила її до шести місяців в’язниці з подальшою депортацією з країни. Але після поданої апеляції суддя пом’якшив покарання — на підставі того, що не має конкретних доказів сексуального зв’язку між закоханими. Після трьох місяців за ґратами аморальній парі буде дозволено залишитися в ОАЕ.