Банкноти поборють сухоти

Банкноти поборють сухоти

За останні п’ятнадцять років Україна посіла перше місце у Європі за рівнем захворюваності на туберкульоз. Важка недуга не жаліє нікого: вражає і старих, і малих. Жахливий випадок стався в Одесі, де маленькі діти ледь не стали жертвами недбальства дорослих. Одного дня на батьківських зборах завідуюча дитячим садочком №271 повідомила батькам, що всім дітям варто пройти курс терапії від туберкульозу. Виявилося, що два тижні у дитсадку працювала няня з відкритою формою цієї хвороби. Мати одного з малюків, який контактував із хворою нянею, зізнається, що мало не посивіла, почувши новину. «Ми з сином оббігали багато медичних установ, здали безліч аналізів, поки не переконалися, що туберкульоз нас оминув, — скаржиться Марія на одному з форумів. — Якби у сина виявили сухоти, тоді всій нашій родині, разом із найменшою, півторарічною, дитиною, довелося б пройти складний курс лікування...»

«Ксива» для організму

«Ксива» для організму

Першими пілотними містами для впровадження електронних медичних паспортів центральні органи влади визначили Херсон, Запоріжжя, Тернопіль та Івано–Франківськ — саме для них централізовано виділено 2 мільйони бюджетних гривень. Не чекаючи «манни небесної» зі столиці, міське управління охорони здоров’я Вінниці вирішило активізувати зусилля в цьому напрямі.

Лікарняний бокс

Лікарняний бокс

У Черкаській міській дитячій лікарні, що виконує функції й обласної, після реконструкції відкрили діагностичне відділення. Його вважають одним із найважливіших у лікарні, адже саме тут оглядають маленьких пацієнтів та визначають діагноз захворювання.

Всі статті рубрики