Лікарняний бокс

18.03.2010

У Черкаській міській дитячій лікарні, що виконує функції й обласної, після реконструкції відкрили діагностичне відділення. Його вважають одним із найважливіших у лікарні, адже саме тут оглядають маленьких пацієнтів та визначають діагноз захворювання.

На оновлення відділення з міського бюджету витратили 1,2 мільйона гривень. Допомагали коштами і спонсори. Один із черкащан, коли привів до лікарні свою дитину та побачив, у яких умовах там лікують малечу, тут же виклав із кишені 20 тисяч гривень благодійної допомоги. Тепер же дітвора має належні умови для перебування: у відділенні — нове обладнання, сучасні меблі, постіль, холодильники, в санвузлах — хороша сантехніка. Також відремонтовано харчоблок.

Лікарі кажуть, що у новому діагностичному відділенні, де є десять окремих боксів, створено умови, які дозволять уникати перехрещення інфекцій. Тож поки дитину два–три дні обстежують, вона не контактує з іншими хворими, бо має окрему палату. Якщо малюк не потребує подальшого лікування, то його виписують, і лікарню дитина разом із батьками покидає через спеціально облаштований вихід у своєму боксі.