«Дозвольте йти...»

18.03.2010

Командувач Військово–Морських сил Ігор Тенюх подав рапорт про відставку. Сьогодні, в ході свого візиту в Крим, Головнокомандувач Збройних сил України Президент Віктор Янукович призначить нового командувача ВМСУ. Ним, швидше за все, стане теперішній перший заступник Ігоря Тенюха віце–адмірал Віктор Максимов, передає УНІАН.

Джерела в Міністерстві оборони пояснюють рішення адмірала Тенюха «морально–етичними» міркуваннями. Будучи прихильником політики Віктора Ющенка й активно впроваджуючи її у Військово–Морських силах із 2006 року, Ігор Тенюх, найімовірніше, не бажає «вписуватися» в нову політику зближення з російським Чорноморським флотом, який базується у Севастополі.

Натомість інформація про відставку командувача Військово–Повітряних сил Івана Руснака не підтвердилася. У ЗМІ з’явилися дані, ніби він написав рапорт про відставку одночасно з Тенюхом. «Іван Руснак не писав такого рапорта і, наскільки відомо, не планує цього робити, — повідомили в Міноборони. — Імовірно, причиною викиду такої інформації є приватний інтерес окремих груп, які розраховували отримати певні призначення при зміні керівництва Міноборони у зв’язку з формуванням нового уряду!».

При цьому в оборонному відомстві запевняють, що призначений за президентства Ющенка головнокомандуючий ЗС — начальник Генштабу генерал армії Іван Свида залишиться на посаді.