Ні «же», ні «ме», ні «кукуріку»

17.03.2010
Ні «же», ні «ме», ні «кукуріку»

Норрі Мей–Уелбі.

Новий здобуток сексуальних меншин на ниві на ниві боротьби за рівні права зафіксовано в Австралії. У цій країні людське створіння на ім’я Норрі Мей–Уелбі стало першою людиною, чию стать в офіційних документах позначили як «невизначену» (not specified).

Як повідомляє британська газета «Дейлі телеграф», Мей–Уелбі народився в Шотландії як хлопчик. У семирічному віці він із батьками переїхав на Зелений Континент. У 1990 році, коли йому було 28 років, Норрі зробив операцію зі зміни статі — бо відчував себе більше жінкою, аніж чоловіком. Однак через деякий час після перетворення на «дочку Єви» Норрі припинив(ла) приймати гормональні препарати, оскільки вважав(ла), що жіноча сутність теж не підходить.

Тепер, у свої 48, Норрі не вважає себе ні чоловіком, ні жінкою. З точки зору Мей–Уелбі, зазначення однієї з двох статей у документах було б неприпустимою брехнею. У зв’язку з цим Норрі звернувся(лася) до влади австралійського штату Новий Південний Уельс із проханням внести відповідні зміни в його паспортні дані. Мей–Уелбі доповнив(ла) своє прохання довідками від лікарів, які так само не змогли визначити стать цієї людини, і влада пішла назустріч унікуму.

Інформаційні агенції, розповідаючи цю історію, пригадують, що минулого року право не належати ані до чоловічої, ані до жіночої статі виборювали індійські євнухи. У документах їхню статеву приналежність почали вказувати як «іншу» (other).