Буря в пустелі

Буря в пустелі

Гарячим в усіх сенсах виявився перший етап 61–го чемпіонату «Формули–1» — і за температурою повітря на пустельному автодромі «Сахір» у Бахрейні (до +36), і за градусом боротьби. «Поул–позишн» виграв срібний призер минулого сезону Себастьян Феттель із «Ред булла». Німець упевнено вів перед і, здавалося, доведе справу до переможного кінця. Однак болід австрійської «стайні» виявився не ідеально підготовленим до першого старту і після половини дистанції почав вередувати, втрачаючи швидкість. Спершу механіки грішили на збої у вихлопній системі, але згодом з’ясувалося, що вийшла з ладу запальна свічка у двигуні «Рено», встановленому на машині Феттеля Red Bull RB6. Попри поламку, Себ утримався не просто в заліковій зоні, яка в цьому чемпіонаті розширена до десяти місць, а посів високу четверту сходинку — це 12 очок.

А чільну позицію на 33–му колі окупував іспанець Фернандо Алонсо із «Феррарі», котрий за підсумками кваліфікації був другим, і вже нікому лідерство не віддав. «Скудерія» взагалі оформила дубль — одразу за новачком «стайні» Алонсо фінішував її бразильський старожил Масса. І такий результат Феліпе тішить фанів команди з Маранелло не менше, аніж перемога Алонсо, адже Масса відновився після важкої травми, через яку пропустив значну частину минулого чемпіонату. І це при тому, що на обох болідах «Скудерії» перед стартом першого етапу довелося екстрено замінити двигуни, а мотор Масси ще й занадто перегрівався по ходу гонки!

Як афрозапорожці трофей здобували

Як афрозапорожці трофей здобували

Глядачі, які минулими вихідними потрапили до київського Палацу спорту на спортивну (буває й таке!) подію, точно залишилися задоволені баталіями «фіналу чотирьох» Кубка баскетбольної суперліги. У чотирьох матчах було все те, що подобається уболівальникам: інтрига, красиві комбінації, кидки і слем–данки, драматичні розв’язки. І переможець теж виявився неочікуваним.

Веселощі на снігу і поза ним

Веселощі на снігу і поза ним

Команди прем’єр–ліги минулими вихідними неабияк потішили уболівальницьку аудиторію — у восьми поєдинках загалом назабивали 30 м’ячів. Особливо пощастило глядачам на стадіонах у Львові та Сімферополі, де воротарі по шість разів виймали м’ячі з сіток. У нинішньому чемпіонаті це наразі найрезультативніший тур.

Запізнілі здобутки

Запізнілі здобутки

Минулої п’ятниці, через два тижні після закінчення олімпійського турніру у Ванкувері, тут стартували змагання для людей з обмеженими можливостями. Такі зимові старти МОК традиційно проводить із 1976 року, а з 1992–го їх приймає місто–господар «основної» Олімпіади.

На підніжці п’єдесталу

На підніжці п’єдесталу

У спринтерській гонці з двома вогневими рубежами для загального успіху однаково важливо влучно стріляти та «летіти» по трасі. За таким правилом діяла перша четвірка підсумкового заліку жіночої спринтерської гонки на етапі Кубка світу в Контіолахті. Шкода, що саме українська біатлоністка Валентина Семеренко виявилася зайвою на п’єдесталі. Схоже, їй просто забракло дещиці сил, які Валя «залишила» на недавній європейській першості в Естонії, де здобула чемпіонський титул.

«Срібло» прекрасного «робота»

«Срібло» прекрасного «робота»

Фінансові негаразди, від яких потерпає український спорт, змушує чиновників возити на великі змагання лише конкурентноспроможних спортсменів. На світову першість із легкої атлетики в закритому приміщенні, що проходила минулого уїк–енду в Катарі, захищати честь синьо–жовтого прапора відправилися 18 «гідних».

ХРОНІКА

ХРОНІКА

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики