Інавгурація у час землетрусу

Інавгурація у час землетрусу

Чилі знову потрусило, причому в найвідповідальніший для країни момент — саме під час інавгурації нового президента Себастьяна Піньєри ввечері четверга. Буквально за хвилину до знаменної події в будівлі Національного конгресу в місті Вальпараїсо, де складав присягу обраний на виборах 17 січня глава держави, раптом задзвеніли шибки, а під гостями церемонії задвигтіла земля. Пригадавши, як надсилали чилійському керівництву співчутливі телеграми після руйнівного землетрусу двотижневої давності, присутні на урочистостях глави сусідніх держав — президент Болівії Ево Моралес, очільник Перу Алан Гарсія тощо — пополотніли.

$657 млн. за 9/11

$657 млн. за 9/11

Теракти 11 вересня 2001 року забрали життя тисяч людей. Ідеться не лише про тих, хто не встиг утекти з протаранених літаками нью–йоркських веж–близнюків, а й про рятувальників, які вже після катастрофи розбирали завали Всесвітнього торговельного центру. І Нью–Йорк, і Сполучені Штати як держава офіційно визнали цей факт, погодившись на сплату компенсації співробітникам рятувальних служб та іншим фахівцям, які працювали на місці зруйнованих хмарочосів. Страхова компанія WTC Captive Insurance Company, створена після падіння 110–поверхових веж із метою відшкодування збитків міста за можливими судовими позовами, у четвер оголосила: загальна сума виплат постраждалим становитиме 657 мільйонів доларів. Більшу частину цих коштів виділять із субсидії в 1 мільярд доларів, наданої Федеральним агентством США з надзвичайних ситуацій.

Сочинські проблеми Ровшана і Джумшута

Сочинські проблеми Ровшана і Джумшута

«Найкраща пропозиція: робота на будівництві олімпійських об’єктів у Сочі! Потрібні геодезисти, зварювальники, електромонтери, слюсарі–сантехніки, мулярі, покрівельники, малярі. Зарплата 25—40 тисяч на місяць, проживання, харчування!» Оголошень такого типу в російських газетах останні два роки — хоч греблю гати. Після того як у липні 2007 року найпопулярніший російський курорт виборов право приймати зимову Олімпіаду–2014, влада обіцяла кинути на «стройку вєка» найкращі сили й найбільші кошти. Ще б пак — питання національного престижу!

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики