Велике переселення «Регіонів»

Велике переселення «Регіонів»

Учора на офіційній інтернет–сторінці Верховної Ради можна було спостерігати цікаву картину. Останні призначення у владні структури змінили розподіл сил у сесійній залі. Фракція БЮТ, зазнавши поразки в боротьбі за владу, могла потішитися хоча б із того, що вперше за цю каденцію сектор «тимошенківців» був найбільшим: у БЮТ налічувалося 155 парламентаріїв проти 151 — в Партії регіонів.

За останні дні «регіонали» позбулися аж 21 депутата. Частина з них учора склала мандати — зокрема, це працівники адміністрації Президента, котрі сиділи на двох кріслах упродовж двох тижнів (вони зволікали, щоб забезпечити голоси для призначення «свого» уряду).

Оркестре, туш!

Оркестре, туш!

«Тріумвірат знову разом. Перше спільне засідання очільників трьох гілок української влади — Президента, Голови Верховної Ради і Прем’єр–міністра, яке відбулося 12 березня в адміністрації Президента України, — сигнал суспільству про те, що розбрат і конфлікти між першими особами держави закінчилися. Влада — єдина». Такою реляцією відгукнулася прес–служба Банкової на зустріч Януковича, Азарова й Литвина після призначення нового Кабміну та його першого «дорадчого» засідання.

Не відкривати таємниці, а плодити їх

Не відкривати таємниці, а плодити їх

Відхід нової влади від національної гуманітарної політики Президента Ющенка набирає обертів. Після того як із президентської інтернет–сторінки зникло посилання на тему Голодомору, а міністром освіти було призначено відомого своєю українофобією Дмитра Табачника, «руки дійшли» і до ще одного «бандерівського гнізда» — Служби безпеки України, а саме — до її галузевого архіву. Своїм указом Президент Янукович звільнив історика Володимира В’ятровича з посади директора Департаменту архівного забезпечення СБУ.

Всі статті рубрики