Найкращий напад — захист?

13.03.2010
Найкращий напад — захист?

Джонатан Зебіна з «Юве» швидко знайшов ключі до воріт «Фулхема». (Фото Рейтер.)

Українські футбольні фани, які залишилися без «об’єктів» для вболівання на євроарені, тепер змушені стежити хіба що за турнірною долею наших «ворогів» у другому за рейтингом клубному турнірі.

Лондонський «Фулхем», викинувши за борт Ліги Європи «Шахтар», вирушив підкоряти Апенніни. «Ювентус», на відміну від донеччан, із «дачниками» не панькався. Попри кадрові проблеми в атакувальній ланці «Старої синьйори», яка значно ослабла без травмованих Амаурі і Дель П’єро, голкіпер гостей Марк Шварцер тричі виймав м’яч із сітки воріт. Цікаво, що два рази в його володіннях «розписалися» захисники «Юве».

Чемпіон Росії «Рубін», якому ще за підсумками групового етапу Ліги чемпіонів удалося позбавити київське «Динамо» «єврокубкової» весни, не втримав мінімальну перевагу у двобої з переможцем минулорічної німецької першості. Схоже, підопічним Курбана Бердиєва після зимової перерви просто забракло сил, аби дотиснути «Вольфсбург»: на газоні, що більше нагадував город. Розкішний обвідний удар Звездана Місімовича забезпечив гостям хороший фундамент для тріумфу за сумою двох матчів.

Екс–«гірникові» Брандао зі своїм теперішнім клубом «Марселем» лише на останній хвилині вдалося уникнути поразки в Лісабоні, де французів приймала «Бенфіка». Саме на стадіоні «Да Луж» улітку минулого року у кваліфікації ЛЄ полтавська «Ворскла» отримала добрячого ляпаса (4:0) від «орлів». Наш знайомий бразилець запоров вихід сам на сам зі стражем воріт португальців.

Уболівальники, що зібралися на «Местальї» підтримати «Валенсію» у протистоянні з минулорічним фіналістом Кубка УЄФА «Вердером», були змушені стежити за грою одного актора, котрим позавчорашнього вечора виявився служитель Феміди з Англії. Мартін Аткінсон спочатку вигадав пенальті у ворота «кажанів», а згодом за незрозумілих обставин вилучив валенсійця Евера Банегу. На цьому «вистава» британського рефері не завершилась. Ще як мінімум дев’ять разів він звертав на себе загальну увагу: моменти з пред’явленням попереджень глядачі не пропускають.

За нудною грою мадридського «Атлетико» та португальського «Спортинга» спостерігав Дієго Марадона. Тренер аргентинської збірної приїхав подивитися на гру свого зятя Серхіо Агуеро. Однак порадувати тестя голом аргентинець не зміг. Щоправда, за фол проти нього арбітр матчу вилучив португальця Тонела.

 

ТАБЛО

Ліга Європи. 1/8 фіналу (перші матчі). «Ювентус» (Італія) — «Фулхем» (Англія) — 3:1 (Легротальє, 9; Зебіна, 25; Трезеге, 45 — Етуху, 36), «Рубін» (Росія) — «Вольфсбург» (Німеччина) — 1:1 (Нобоа, 29 — Місімович, 67), «Бенфіка» (Португалія) — «Марсель» (Франція) — 1:1 (Перейра, 77 — Бен Арфа, 90), «Валенсія» (Іспанія) — «Вердер» (Німеччина) — 1:1 (Мата, 57 — Фрінгс, 25 (пен.); вилучення: Банега, 55 («В»)), «Атлетико» (Іспанія) — «Спортинг» (Португалія) — 0:0 (вилучення: Грімі, 31 Тонел, 89 (обидва — «С»)), «Гамбург» (Німеччина) — «Андерлехт» (Бельгія) — 3:1 (Матейсен, 23; ван Ністелрой, 40; Яролім, 76 — Лежар, 45), «Лілль» (Франція) — «Ліверпуль» (Англія) — 1:0 (Хазар, 85), «Панатинаїкос» (Греція) — «Стандард» (Бельгія) — 1:3 (Вінтра, 48 — Вітцель, 8; Йованович, 16; Де Камарго, 74; вилучення: Сімао, 90 («П»)).