Англійська «гостинність» та «королівська» ганьба

12.03.2010
Англійська «гостинність» та «королівська» ганьба

На «Олд Траффорд» Девіду Бекхему подарували шарф в історичних зелено–жовтих кольорах «МЮ», які є символом протесту вболівальників проти політики власників клубу. (Фото Рейтер.)

Ох і познущалися британські клуби над своїми опонентами у повторних поєдинках 1/8 фіналу Ліги чемпіонів! Спочатку «Арсенал» «відвантажив» п’ять «сухих» м’ячів португальському «Порту», а в середу вже «Манчестер юнайтед» познущався над «Міланом», який далебі не звик програвати з рахунком 0:4. Усі попередні запевнення тренера «россо–нері» Леонардо про вміння його підопічних грати на виїзді залишились словами — перевага «МЮ» була незаперечною.

Історія виступів «манкуніанців» у Лізі чемпіонів свідчить, що коли вони виграють перший матч «плей–оф», то обов’язково проходять далі. «Мілан» же востаннє відігрувався після стартової поразки ще в далекому сезоні 1955/56, коли пройшов ні «Саарбрюккен».

Про свої амбіції італійці могли забути вже на початку першого тайму: Уейн Руні, який встиг відновитися після травми, головою «розстріляв» воротаря гостей Крістіано Абіатті після передачі Гаррі Невілла. Тепер міланцям треба було забивати тричі — неймовірно важке завдання на «Олд Траффорд» для будь–якого клубу.

Утім після цього епізоду й далі відзначалися лише господарі, які довели загальний рахунок двох матчів до ганебного — 7:2, причому Руні поклав у ворота суперника в сумі аж чотири м’ячі. «Наші суперники зараз у чудовій формі, і це одна з причин такого рахунку», — пояснював молодий бразильський тренер гостей Леонардо, шукаючи «корінь зла» у травмах своїх гравців та невезінні.

Фани команди з Манчестера отримали задоволення не лише від вильоту «Мілана», за який у другому таймі вийшов під схвальні (!) оплески трибун колишній півзахисник «МЮ» Девід Бекхем, а й від невдачі «Реалу». Саме до Мадрида з «Олд траффорд» переїхав португалець Кріштіано Роналдо, помінявши «червоних» на «сильніший» клуб. У середу володар «Золотого м’яча» знову забив, але зірковий «Реал» спромігся лише на нічию з «Ліоном». А для проходження «ткачів» цього виявилось замало, адже у Франції мадридці поступилися з рахунком 0:1. Потрібний результат на «Сантяго Бернабео» гостям приніс боснійський півзахисник Міралем П’янчич. «Реал» уже шість сезонів поспіль не може подолати в Лізі чемпіонів етап 1/8 фіналу.

«Ми хотіли виграти всі змагання в сезоні, але вже вилетіли із двох турнірів. І відповідальність за це несу я», — каже тренер «королівського клубу» Мануель Пеллегріні, але після такої невдачі не збирається залишати посаду.

 

ТАБЛО

Ліга чемпіонів. 1/8 фіналу (повторні матчі). Результати середи. «Манчестер юн.» — «Мілан» — 4:0 (Руні, 13, 46; Парк Джи Сун, 59; Флетчер, 87; перший матч — 3:2), «Реал» — «Ліон» — 1:1 (К. Роналдо, 6 — П’янчич, 75; 0:1).