НОВИНИ ПЛЮС

10.03.2010

Справа сумісників

Голова ВР Володимир Литвин просить нагадати нардепам–сумісникам про необхідність скласти депутатські повноваження. Відповідне доручення керівникові апарату парламенту Валентину Зайчуку спікер дав на вчорашньому засіданні погоджувальної ради у відповідь на звернення віце–спікера від БЮТ Миколи Томенка. Литвин звертає увагу, що ті, хто працює у виконавчих структурах влади, не мають права підписувати документи до того часу, поки не будуть складені депутатські повноваження. «Давайте ми до п’ятниці будемо мати повну визначеність», — наголосив Володимир Литвин.

Наразі до адміністрації Президента перейшли працювати депутати від Партії регіонів Ганна Герман, Сергій Льовочкін та Ірина Акімова.

Перші ордени від Януковича — жіночі

Президент Віктор Янукович на церемонії з приводу вручення державних нагород та почесних звань із нагоди свята 8 Березня заявив, що в країні більше не буде протистоянь і конфліктів. «Наша земля плодюча, у нас люди здібні, працьовиті. Нам не вистачає того, щоб ми нарешті зібралися разом, зібрали свою волю і зрозуміли, що коли–небудь будь–яка війна закінчується, починається мир. Я вважаю, що цей період зараз почався», — сказав Янукович, звертаючись до жінок.

Президент запевнив, що нова влада збере команду професіоналів на всіх рівнях, і наголосив на необхідності проведення реформ «у багатьох напрямках нашого життя».

Янукович своїм указом присвоїв почесні звання матерів–героїнь 39 українкам, а також нагородив орденами Ярослава Мудрого V ступеня свою давню соратницю, професора Національної академії образотворчого мистецтва та архітектури Ларису Скорик і лідера ВГО «Конгрес ділових жінок» Валентину Шевченко, екс–Голову ВР УРСР.