Хімічна реакція на скруту

03.03.2010
Хімічна реакція на скруту

Після дня народження капітан Юрій Гунько отримав у подарунок поразку. (Фото Олександра ПРИХОДЬКА.)

«Хімволокно» — один із найбільш незручних суперників для «Сокола» в білоруській екстралізі. Із чотирьох зустрічей у нинішньому чемпіонаті «хіміки» виграли дві, «соколи» ж виявилися сильнішими одного разу в основний час, іншого — в серії булітів. З усіх пар «плей–оф» протистояння Києва й Могильова — найрівніше. Що й не дивно, адже «Сокіл» і «Хімволокно» за підсумками регулярного чемпіонату посіли, відповідно, четверте й п’яте місця.

До першого дня весни і початку матчів «на виліт» кияни підійшли зі своїми звичними негараздами: у команді досі є проблеми з виплатою зарплатні, хоча власники обіцяли розібратися з боргами до кінця лютого. На цьому тлі, однак, знайшлося місце для позитиву: капітан «Сокола» та захисник збірної України Юрій Гунько напередодні понеділкової гри відзначив свій 38–й день народження. Шкода, але привітати його належним чином не змогли ані партнери по команді, ані вболівальники, яких на трибунах броварського ТЦ «Термінал» зібралося трохи більше 500 осіб. Із них помітну частину складали фани з Могильова — вони забезпечували таку шумову підтримку своїм улюбленцям, що складалося враження, ніби це «Хімволокно» грає вдома, а не «Сокіл».

Стартовий період наші хокеїсти програли, і це не дивно, якщо подивитися на статистику кидків: гості атакували ворота Ігоря Карпенка 14 разів, тоді як українці кидали удвічі менше. Одна пропущена Карпенком шайба після «пострілу» від синьої лінії — це ще найменше лихо, яке могло спіткати киян.

У наступних 20–хвилинках наші взяли ініціативу у свої руки: відповідно, 14 та 18 кидків проти 6 та 8 атак могильовців. Але гості навіть за таких обставин примудрилися збільшити відрив у рахунку. Іноді їм просто більше щастило: коли Карп пропускав утретє, шайба після кидка Олександра Борозенка влучила в ковзан нашого Сергія Климентьєва і зрикошетила у ворота — 1:3.

Розв’язка матчу настала на останніх хвилинах. Спершу «Сокіл» реалізував чисельну перевагу, скоротив рахунок до мінімуму і продовжив пресинг. Але за хвилину до кінця третього періоду наші залишилися в меншості: Олександр Матвійчук небезпечно атакував суперника. Олександр Сеуканд після перехоплення киянами шайби міняє воротаря Костянтина Симчука, який вийшов на лід у третьому періоді замість Карпенка, на п’ятого польового гравця. Утім каучуковий диск забирає той самий Борозенко, найактивніший у складі гостей, та організовує останнє взяття наших порожніх воріт.

Але й на цьому події не закінчились: Андрій Срюбко вирішив розібратися з Романом Сальниковим, але не одноклубником, а з могильовським однофамільцем київського нападника. У результаті і білорус, і Срюба з Гуньком, котрий підключився до сутички, отримали дисциплінарні штрафи.

«Нашу перемогу затьмарила поведінка Срюбка, який спровокував бійку. Після гри він погрожував моїм хлопцям, обзивав їх», — обурювався діями київського «тафгая» тренер гостей Сергій Усанов. Сеуканд, у свою чергу, нарікав на необов’язкові пропущені шайби та згадував про кадрові втрати.

Учора ввечері в Броварах відбувся другий поєдинок чвертьфінальної серії до трьох перемог. Аби більш–менш упевнено їхати на наступні матчі до Могильова, нашим хокеїстам конче потрібно було перемагати. Прикметно, що після понеділкової поразки хокеїсти «Сокола» виступили зі зверненням до вболівальників, аби ті зібралися і нарешті створили на трибунах атмосферу домашнього матчу. «Сьогодні від «Сокола» відвернувся інвестор... Просимо любителів хокею приїхати у Бровари і підтримати улюблену команду в нелегкі для неї часи», — цитує відозву гравців сайт iSport.ua.

 

 

ТАБЛО

Білоруська екстраліга. 1/4 фіналу (перші матчі серій до трьох перемог). «Сокіл» — «Хімволокно» — 2:4 (0:1, 1:2, 0:1; Сальников, 28; Аверкін, 55 (більш.) — Лєтов, 8 (більш.); Борозенко, 27 (більш.), 33; Божко, 59), «Юність» — «Вітебськ» — 4:2, «Гомель» — «Керамін» — 2:1, «Шахтар» — «Німан» — 4:2.