Тримай хист пістолетом!

24.02.2010

Друга поправка до Конституції США свідчить: «Право людей на зберігання і носіння зброї не повинно обмежуватися». Таким конституційним правом користуються семеро з десяти дорослих американців, у яких на руках близько 150 мільйонів (!) одиниць зброї. Не в усіх штатах законодавство щодо вогнепальної зброї є ліберальним, але там, де носіння «стволів» дозволене, кількість убивств на 10 тисяч осіб населення в півтора рази нижча — 183 проти 290. З іншого боку, володіння вогнепальною зброєю призводить і до численних «перегинів на місцях» та навіть курйозів.

Так, мешканець міста Орландо, штат Флорида, днями отримав вогнепальне поранення на уроці із... безпечного поводження зі зброєю. Як повідомляє агентство ЮПІ, 50–річному Роберту Фрауману прострелив ногу той самий інструктор, котрий навчав, як користуватися пістолетом і не поцілити в себе самого. Пікантності пригоді додає той факт, що заняття відбувалося в приміщенні, яке належить церкві.

Троє чоловіків проходили курс перед тим, як отримати ліцензію на носіння зброї. Інструктор Майкл Філліпс випадково вистрілив із пістолета, і куля пройшла через ногу Фраумана наскрізь, не зачепивши кістку. Потерпілого госпіталізували, його стан задовільний.

Філліпса буде покарано, адже правила безпеки забороняють приносити на заняття заряджену зброю. Представники церкви у свою чергу заявили, що надалі не будуть надавати приміщення для таких вправ.