Недоволанили

23.02.2010
Недоволанили

У грі — один із лідерів збірної Данії Петер Гадеї. (Фото Рейтер.)

У всім відомій грі з воланчиком через сітку моду диктують азіатські спортсмени — представникам Старого й Нового світів протистояти їм на рівних вдається нечасто. Українські бадмінтоністи кинути виклик азіатам тим більше не можуть, зате у своїй «пісочниці», Європі, іноді можуть «нашуміти». На командному чемпіонаті континенту, що завершився позавчора в Польщі, наші чоловіки зупинилися лише за крок до медалей.

На форум до Варшави з’їхалися по 24 найкращі збірні обох статей. Українська чоловіча команда впевнено пройшла груповий етап, перемігши Уельс (3:2), Португалію (4:1) і Францію (4:1). У чвертьфіналі харків’яни Дмитро Завадський, Валерій Атращенков, Віталій Конов та дніпропетровець Владислав Дружченко розібралися з голландцями — 3:0, але у півфіналі в напруженій боротьбі поступилися господарям чемпіонату — 2:3. Також не встояли «синьо–жовті» й у сутичці за «бронзу», програвши німцям — 1:3.

Скромніше виступили наші дівчата. Здолавши на груповому етапі команду Шотландії (3:2), надалі Марія Діптан, Ганна Кобцева, Олена Прус і Ольга Пивоварова поступилися полячкам (2:3) та француженкам (0:5), тож не пробилися до чвертьфіналу.

В обох фіналах тріумфували представники Да­нії, традиційно провідні в Європі. Їхні чоловіки перемогли поляків — 3:0, а жінки — збірну Росії — 3:2.