Для початку — делікатеси

18.02.2010

Майже два місяці тривала зимова перерва в найпрестижнішому клубному турнірі Європи, і ось його учасники знову в боротьбі. У вівторок відбулися два стартові поєдинки 1/8 фіналу Суперліги, у яких зіграли, мабуть, найцікавіші пари на цьому етапі.

Без сумніву, найнапруженішою була гра на стадіоні «Джузеппе Меацца», де Мілан приймав «Манчестер юнайтед». Подивитися на протистояння двох грандів європейського футболу прийшло близько 80 тисяч глядачів. Вони побачили все те, що є складовою цікавих зустрічей: забиті м’ячі, вилучення та інтригу, яка тривала до останніх хвилин гри.

 

Свій серед чужих

Перед поєдинком велика увага вболівальників була прикута до англійського півзахисника господарів Девіда Бекхема. Саме в Манчестері він починав свою професійну кар’єру, добився найбільшого успіху та світової слави, тепер же мусив змагатися проти рідного клубу. «Упродовж гри мене переповнювали невимовні емоції, адже я грав проти команди, яка зробила мене футболістом», — сказав Девід після зустрічі. Утім позавчора Бекс і близько не виглядав тим креативним гравцем, яким був під час розквіту своєї кар’єри, тож у в середині другого тайму тренер господарів Леонардо його замінив.

А справжнім героєм поєдинку став нападник «МЮ» Уейн Руні. Він двічі розписався у воротах Діди і приніс «манкуніанцям» важливу перемогу. Причому вона стала історичною для гостей: досі вони чотири рази грали на полі міланського стадіону і жодного разу не перемагали. «Зараз Руні є одним із найкращих футболістів світу, і він прогресує в кожному матчі», — не скупився на компліменти підопічному Алекс Фергюсон.

«Ми ще не втратили шанси на продовження боротьби, тож будемо грати на перемогу в Манчестері», — оптимістично заявив після поразки Леонардо. Бразильський фахівець навіть вірить, що на «Олд Траффорд» його команді до снаги перемогти з різницею в два м’ячі. Обережніше висловлювався наставник англійців, котрий говорив про потенційну силу «Мілана» на виїзді.

Згідно з традицією

Несподівано завершився матч у Ліоні, де місцева команда мінімально переграла мадридський «Реал». Зіркові гості очікувано володіли ініціативою, мали чимало шансів забити, але удача була за господарями. Перемогу «ткачам» приніс чудовий дальній удар півзахисника Жана Макуна: десь із 25–метрової відстані він влучив у ліву «дев’ятку» воріт Ікера Касільяса.

Цікаво, що ці суперники раніше теж провели між собою чотири матчі, і на стадіоні «Жерлан» постійно перемагали господарі. Як бачимо, приємна для французів традиція утримується й надалі.

«Результат першої гри нас не влаштовує, але я впевнений, що вдома ми виправимо цю прикру ситуацію», — і в цій парі тренер переможених Мануель Пеллегріні знайшов на післяматчевій прес–конференції привід для оптимізму.

 

ТАБЛО

Ліга чемпіонів. 1/8 фіналу (перші матчі). Результати вівторка

«Ліон» (Франція) — «Реал» (Іспанія) — 1:0 (Макун, 47), «Мілан» (Італія) — «Манчестер юн.» (Англія) — 2:3 (Роналдіньйо, 3; Зеєдорф, 85 — Скоулз, 36; Руні, 66, 74; вилучення: Каррік, 90+2 («МЮ»)).

Ліга Європи. 1/16 фіналу. «Евертон» (Англія) — «Спортинг» (Португалія) — 2:1 (Пієнар, 35; Дістен, 49 — Велозу, 87 (пен.); вилучення: Дістен, 86 («Е»)).