ХРОНІКА

13.02.2010

Футбол

Контрольні матчі. «Чорноморець» — «Брашов» (Румунія) — 0:1, «Ворскла» — «Рапід» (Бх, Румунія) — 2:1 (Янузі — 2).

* * *

Олександр Заваров був звільнений із посади головного тренера «Арсенала» через пристрасть до алкоголю та похідні проблеми. Саме цим мотивують своє рішення керівники клубу. За словами віце–президента «канонірів» Віктора Головка, Заваров за три роки не провів жодного нормального тренування — замість нього це робив помічник Василь Євсєєв, і з перебуванням Заварова на останніх тренувальних зборах у Туреччині були пов’язані скандали. У свою чергу відставлений тренер збирається шукати правди в суді й анонсує велику суму позову до «Арсенала».

Нагадаємо, після звільнення Заварова команду очолив В’ячеслав Грозний — він працює з «канонірами» в Туреччині.

* * *

Під час контрольного матчу між клубами «Анжи» (Махачкала) та «Славія» (Софія) гарячі російські хлопці побили українського арбітра Дмитра Жукова. Хлопці з Кавказу були не задоволені рішенням судді про вилучення їхнього гравця.

* * *

Кубок Іспанії. Півфінал (повторний матч). «Расинг» — «Атлетико» — 3:2 (Валера, 3 (у свої ворота); Хіско, 88; Чіте, 90 — Моратон, 8 (у свої ворота); Хурадо, 51; перша гра — 0:4).

Футзал

Керівництво міні–футбольного клубу «Шахтар» відправило у відставку головного тренера Олега Солодовника. Вакантне місце посів відомий у минулому гравець Ігор Москвичов, який досі працював помічником.

Бокс

Чемпіон світу в надважкій вазі за версією WBC Віталій Кличко не полишає надії зустрітися на рингу з екс–чемпіоном WBA Ніколаєм Валуєвим. За бій наш депутат Київради пропонує росіянину два мільйони доларів. Однак наразі промоутер «Звіра зі Сходу» Дон Кінг менш ніж на чотири «лимони» не згоден.

Теніс

Українець Сергій Бубка–молодший на «челеджері» в Бергамо (призовий фонд— 42,5 тис. євро) в другому колі поступився поляку Міхалу Пщизежни у двох сетах — 7:6, 7:6.

Легка атлетика

На турнірі серії Гран–прі у Стокгольмі перше місце у триборстві (стрибки в довжину, 60 м/б і 400 м) посів українець Олексій Касьянов, а у змаганні стрибунів у довжину переміг ще один наш співвітчизник Віктор Кузнєцов.