НОВИНИ ПЛЮС

06.02.2010

Відставлені «губернатори»

Президент Віктор Ющенко позавчора ввечері підписав указ про звільнення Віктора Бондаря з посади голови Дніпропетровської облдержадміністрації. Як відомо, напередодні депутати облради висловили недовіру Бондарю, який заявляв про підтримку на виборах Юлії Тимошенко.

Інший «губернатор», який «підписався» за Тимошенко і щодо якого обласна рада ухвалила рішення про недовіру — харківський, Арсен Аваков, — ще на один крок наблизився до втрати посади. Прокурор Харківщини Василь Сінчук відкликав протест прокуратури Харківської області на рішення облради про висловлення недовіри Авакову. Харківська ОДА заявляє, що таке рішення обласний прокурор ухвалив під тиском Генпрокуратури, яка «перетворилася на орган обслуговування політичних сил і партій».

«За Україну!» не ввійде в коаліцію з Януковичем

Партія «За Україну!» не має наміру бути в будь–якій коаліції, якщо вибори президента виграє Віктор Янукович. Про це заявив лідер партії В’ячеслав Кириленко в ефірі «5–го каналу».

Коментуючи намір представників Партії регіонів ухвалити закон про застосування російської мови в окремих регіонах і про те, що в цьому «регіоналам» допоможуть депутати, які голосували за закон про вибори (в т.ч. «за українці»), Кириленко сказав: «Очевидно, вони страждають на ураження політичного розуму. Бо ми за такі зміни не проголосуємо ніколи».