Був просто «Шок»

Був просто «Шок»

Новий велетенський торговельний центр «Шок», що «виріс» у Вінниці на околиці спального масиву Вишенька, пропрацював трохи більше місяця (його поспіхом відкрили до новорічних свят). І ще навіть не встигли заповнити торговельні площі, як трапилася біда. У п’ятницю приблизно о пів на дев’яту ранку в цокольному поверсі ТЦ, де розташувався закритий паркінг, спалахнула автівка. За попередніми даними, зайнялась «Газель», вогонь із якої перекинувся на сусідні автомобілі, пошкодивши ще кілька десятків транспортних засобів.

Жертви «Запорізької»

Жертви «Запорізької»

Учора нарешті стали відомі подробиці трагедії на шахті №153 «Запорізька» під Красним Лучем. Вибух у закритій копальні пролунав ще вранці 4 лютого, однак до кінця дня подію так і не прокоментували ані представники Міністерства з питань надзвичайних ситуацій, ані територіальне управління Держгірпромнагляду в Луганській області.

Вогонь до інфаркту довів

Вогонь до інфаркту довів

Два «Лексуси», «Шевроле», «Дачія» і «Хонда» згоріли вночі на автостоянці на вулиці Рекордній в Одесі. Частково обгоріли також «Міцубісі» і «Тойота». Побачивши, як полум’я охоплює одну за одною дорогі автівки, від серцевого нападу помер 70–річний охоронець стоянки. «Лікарі «швидкої» констатували смерть охоронця від інфаркту, — уточнила «УМ» головний спеціаліст відділу взаємодії з громадськістю Одеського облуправління з питань надзвичайних ситуацій Лідія Янковська. — Якби не оперативні дії пожежників, вогонь міг знищити до півсотні автомобілів».

Як боролося Закарпаття

Як боролося Закарпаття

На Закарпатті презентували перший том документальної книги «Карпатська Україна. Документи і матеріали. Хроніка подій. Персоналії». Через публікацію невідомих раніше документів з архівів СБУ представлений процес утворення Карпатської України, її розбудови та падіння під впливом Угорщини й Польщі. Також книга охоплює період окупації Закарпаття гортіївською Угорщиною за згоди гітлерівської Німеччини у 1939—1944 роках та входження краю до складу СРСР у 1944—1946 роках.

Студентська перемога

Студентська перемога

Біля Міносвіти позавчора знову мерзли студенти та викладачі Київського державного інституту декоративно–прикладного мистецтва і дизайну імені Михайла Бойчука. Просто на вулиці вони вирішили чекати рішення експертної кадрової комісії, яка засідала того дня. Нагадаємо, колектив вишу ще з жовтня домагається відставки ректора Володимира Ляхоцького, якому «інкримінує» звільнення викладачів–художників, знищення творчих майстерень, роздаровування мистецьких творів студентів.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Вони освітили його життя

Вони освітили його життя

У Голлівуді — черговий скандал: «оскароносного» композитора і режисера Джозефа Брукса звинувачують у 13 зґвалту­ваннях. Днями 71–річного любителя жінок випустили під заставу, але попереду в нього — суд, і поки що нічого хорошого від Феміди чекати не випадає.

Гробаря ледь не звели в могилу

Гробаря ледь не звели в могилу

Саморобний вибуховий пристрій, що реагує на рух, спрацював у четвер поруч з офісом міського похоронного бюро, коли до його дверей підходив директор Микола Пеструєв. Як поінформувала «УМ» начальник відділу взаємодії зі ЗМІ міськуправління міліції Тетяна Хмельницька, чоловіка з численними пораненнями госпіталізували, йому зробили кілька операцій. Водночас пані Хмельницька ухилилася від відповіді на запитання про післяопераційний стан директора «Спеціалізованого підприємства комунально–побутового обслуговування».

Млинець по–флотськи

Млинець по–флотськи

З понеділка в Україні почнеться Сиропусний тиждень, який для людей малорелігійних асоціюється передусім зі святковими гуляннями. Адже за народними традиціями остання семиденка перед початком Великого посту — це тиждень Масляної (українською — Масниці), упродовж якого православний люд бурхливо прощається зі скоромною їжею і розвагами. Перед тим, як на 40 днів затягнути паски й присвятити себе духовній підготовці до Великодня (цього року православна Пасха збігається з католицькою і припадає на 4 квітня).

Всі статті рубрики