Мавпа з сайтом і фотоапаратом

28.01.2010
Мавпа з сайтом і фотоапаратом

Нонья — справжній фотохудожник.

Мавпа й окуляри — ця парочка відома віддавна. Новинка сезону — мавпа й фотоапарат. Зоологи Віденського зоопарку спершу дали фотокамеру мешканцям мавп’ятника лише для того, аби розважити приматів. Але забава переросла у резонансний соціальний проект!

Одній із мавп — самці орангутанга на ім’я Нонья — створили власну сторінку в соціальній мережі «Фейсбук» (Nonja). Фотоапарат підключили до інтернету, і тепер усі знімки, які робить Нонья, автоматично завантажуються на її сайт. Фотографії, звісно, низької якості, але доглядачі кажуть, що знімки, які робить Нонья, — «унікальна можливість побачити навколишній світ її очима».

Як повідомляє сайт «Ананова», співробітники зоопарку організували виставку з 20 найкращих фоторобіт Ноньї і виставили їх на інтернет–аукціон eBay. Кошти, виручені від продажу фотографій, будуть спрямовані на збереження популяції орангутангів у місцях їх природного проживання — на островах Суматра і Борнео.

Виторг обіцяє бути чималим, адже наразі Нонья має лише у «Фейсбуці» 83 тисячі шанувальників. До того, як їй видали фотоапарат, мавпа займалася живописом, і ціни на картини її роботи на інтернет–аукціонах сягали кількох тисяч доларів.