НОВИНИ ПЛЮС

22.01.2010

Справа про дві судові печатки

Генеральна прокуратура порушила кримінальну справу за фактом зловживання службовим становищем працівниками правоохоронних органів під час виготовлення дублікату гербової печатки Вищого адміністративного суду України. За повідомленням прес–служби ГПУ, справу порушено за ч. 3 ст. 364 Кримінального кодексу і передано для подальшого розслідування до прокуратури м. Києва.

Раніше заступник голови ВАСУ Микола Сірош видав наказ, яким призначив себе в. о. голови ВАСУ, і згодом розмістив оголошення в пресі про втрату печатки суду. Насправді гербова печатка перебуває у голови ВАСУ Олександра Пасенюка, термін повноважень якого сплив 22 грудня, але Конференція суддів адмінсудів поклала на нього виконання обов’язків голови ВАСУ надалі до призначення голови в установленому порядку. Згодом Рада суддів визнала правомірним наказ про призначення в.о. голови Сіроша.

Янукович хоче відставити Черновецького?

Партія регіонів висловлюється за продовження роботи слідчої комісії Верховної Ради щодо дій столичної міської влади. Заступник голови ПР Ганна Герман вказує на те, що «дуже погана ситуація цієї зими в Києві» і «тимчасова слідча комісія повинна розслідувати причини, знайти винних і назвати їх публічно».

Слід зауважити, що перед першим туром виборів штаб Януковича в Києві співпрацював зі структурами мера Черновецького й використовував його ресурси, однак не отримав належного результату.

Демарш «регіоналів» Сіверськодонецька

Учора на сесії Сіверськодонецької міської ради 14 депутатів оголосили про свій вихід із Партії регіонів, повідомляє власкор «УМ» на Луганщині Михайло Бублик. Один із «вихідців» — заступник міського голови Володимир Грицишин, є також керівники комунальних підприємств. У їхній заяві йдеться, що «деструктивна позиція й відповідні дії Луганської обласної організації Партії регіонів дискредитують ідеали партії, позитивний імідж і репутацію… На прикладі луганських «вождів» ПР ми бачимо, якими моральними збоченнями й перегинами обертається концентрація влади в одних руках, зневажання думкою широких партійних мас».

Справа Гонгадзе

«Таращанський череп», який, за твердженням Генеральної прокуратури, належить убитому журналісту Георгію Гонгадзе, піддадуть додатковій експертизі. На неї офіційно запросили матір журналіста Лесю Гонгадзе, повідомляє «Німецька хвиля». Експертне судово–медичне дослідження заплановане на 26 січня.

Предстоятель УПЦ МП нагородив підсудного

Митрополит Київський і всієї України (УПЦ МП) Володимир нагородив орденом Святителя Феодосія Чернігівського Миколу Рудьковского, засновника однойменного благодійного фонду. За повідомленням сайту УПЦ, Рудьковського відзначено «за благочестиві труди по відновленню будинку, де ніс подвиги преподобний Лаврентій Чернігівський», та організацію паломництва вірян і журналістів до міста Барі (Італія), де зберігаються мощі святителя Миколая Чудотворця.

Нагадаємо, кримінальну справу екс–міністра транспорту з приводу розтрати державних коштів у особливо великих розмірах розглядає суд.