Острів везіння

19.01.2010
Острів везіння

Олена Бондаренко зі здобутим трофеєм, який повторює контури острова Тасманія. (Фото з сайту турніру.)

Із 2006 року, після успіху на турнірі серії WTA в Люксембурзі, Олена Бондаренко не вигравала помітних турнірів в «одиночці». Цю обставнину Олена виправила уже в першому своєму турнірі в новому році: на змаганні з призовим фондом 220 тисяч доларів в австралійському місті Хобарт, що на острові Тасманія, Бондаренко–старша нарешті тріумфувала — в суботу вона переграла у фіналі ізраїльтянку Шахар Пеер.

Із цією тенісисткою, яка була сіяна тут під другим номером, Олена вже не раз зустрічалася: багато хто, наприклад, згадає поразку українки річної давнини у рамках Кубка Федерацій — Пеер тоді була сильнішою з рахунком 6:3, 5:7, 4:6. Тепер же настрій Олени був зовсім інший: вона легко обіграла опонентку — 6:2, 6:4.

«Сподіваюсь, це не остання перемога в цьому році. Я стільки на неї чекала», — для Олени такий успіх став гарним подарунком напередодні старту в основній сітці «Аустраліен оупен».

Окрім 37 тисяч доларів призових, вона також заробила 280 очок для рейтингу й перегнала сестру Катерину в суперечці за титул першої ракетки України. Олена піднялася на 30–ту позицію у світовому рейтингу WTA, Катя тепер 32–га. У першій сот­ні також Вікторія Кутузова — 86–те місце. (Серед українських чоловіків у першій сотні фігурує Сергій Стаховський — №62).

А ось поєдинок Олени в рамках відкритого чемпіонату Австралії, який мав відбутися вчора, перенесли на наступний день через дощі над Мельбурном. У першому раунді Бондаренко–старша (31–й номер посіву) зустрічається з німкенею Катрін Верле. Так само відкладено матч Юліани Федак, яка зіграє проти словенки Полони Герцог.

Катерині Бондаренко (30) негода не завадила, і вона вже приглядається до потенційної суперниці в другому раунді. На першому етапі молодша сестра вчора змагалася проти румунки Йоанни Олару і перемогла 6:2, 7:6. Наступною її опоненткою стане британка українського походження Олена Балтача. Дочка екс–футболіста київського «Динамо» обіграла в трьох сетах француженку Пармантьє.

У тих матчах, що вчора відбулися до дощу, сіяні не вилітали. Один із фаворитів чоловічої сітки, іспанець Надаль (2), стартував із перемоги над австралійцем Лужаком — 7:6 (7:0), 6:1, 6:4.

 

ТАБЛО

Турнір серії ITF у Пінго (Китай, призові — 25 тис. дол.). Півфінал. Герасиму (Румунія) — Бейгельзімер (Україна) — 4:6, 6:4, 3:6.