Замело «по–темному»

Замело «по–темному»

У багатьох регіонах снігопади припинилися, втім Україна досі не може оговтатись від зимових сюрпризів. Ще досі відчувають наслідки негоди мешканці майже семи сотень населених пунктів у шести областях України. Через сильні снігопади та вітер у ніч проти вівторка там спрацювала автоматика захисту ліній електропередач. Найбільші проблеми з електропостачанням — у Київській області, тут при свічках уже другу добу сидять жителі 383 населених пунктів.

Листи генерал–хорунжого

Листи генерал–хорунжого

Справу видатного українського військового діяча Юрка Тютюнника, який свого часу потрапив у пастку «чекістської» спецоперації й був страчений, «знайшли» у своїх архівах співробітники Служби зовнішньої розвідки України (СЗР), вона нараховує 25 томів, передає «Укрінформ». Ці матеріали, за словами голови СЗР Миколи Маломужа, «розкривають велику кількість прогалин із біографії Юрка Тютюнника». Особливо цікавим є листування генерал–хорунжого. Більшість листів датується 1919—1929 роками.

Піднімемо келихи!

Піднімемо келихи!

Завтра Україна ввійде в Новий 2010 рік під знаком Білого Тигра. Деякі українські міста, такі як Київ, відзначають Новий рік із неабияким розмахом, інші ж підходять до організації свята вельми оригінально та креативно. Зокрема Вінниця цьогоріч обрала своїм талісманом не Білого Тигра, а... Рожеву Пантеру.

Зона сутінків

Зона сутінків

Астрономи відразу розчаровують: затемнення буде тільки частковим — тінь Землі у максимальній фазі затемнення закриє Місяць лише на сім відсотків. Однак землянам у передноворічний вечір усе ж варто буде поглянути на небо: внаслідок астрономічного явища на супутнику Землі утвориться «зона сутінків», а на його поверхні можна буде спостерігати яскраві оптичні «ефекти». Почнеться затемнення о 20.52, максимальної фази досягне о 21.53, а вже о 23.30 Місяц­ь вийде з тіні. Явище «космічного масштабу» буде однаково зручно спостерігати практично в усіх куточках нашої планети, аби лише на небі не було хмар.

Замість снігу — нічні примари

Замість снігу — нічні примари

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Передноворічну Одесу спантеличили падаючі з неба кажани. Сотні крилатих особин несподівано–неочікувано посипалися з неба на бруківку вулиць, а часом просто на перехожих у різних районах міста. Втім перебували летючі миші, як свідчать очевидці, в якомусь притлумленому, пригніченому стані, а багато хто побачив «рукокрилих» уже без ознак життя... Місцевий біолог Валентин Ніколаєв припускає, що місцевих лиликів збила з пантелику несподівана відлига після нечастих на Одещині хуртовин і заметілей. Кажани вийшли зі сплячки, вибралися з надійних зимових схованок і полетіли... Як виявилося, назустріч загибелі.

Бик із колискою

Бик із колискою

Українці стали більше народжувати. А рік, що минає, взагалі відзначився небувалим бебі–бумом: за підсумками 2009 року, в Україні народилося близько 530 тисяч дітей, що є найвищим показником народжуваності за останні 17 років. Міністр України у справах сім’ї, молоді та спорту Юрій Павленко зазначає, що тенденція до зростання рівня народжуваності та поліпшення демографічної ситуації є стійкою впродовж кількох минулих років. У 2008 році, наприклад, кількість новонароджених була на 8% більшою за попередній рік та майже на 36% — від 2001–го. За словами міністра, цьогоріч найбільший рівень народжуваності зафіксовано в Донецькій, Дніпропетровській, Львівській областях та в Києві. А в п’яти регіонах кількість народжених уже перевищує кількість померлих, зокрема, у Волинській, Закарпатській, Івано–Франківській, Рівненській областях і в Києві.

Всі статті рубрики