На свята — з перемогою

30.12.2009
На свята — з перемогою

Дмитро Цируль (ліворуч) забезпечив «Соколу» перемогу, закинувши шайбу й реалізувавши вирішальний буліт. (Фото Івана ЛЮБИША–КІРДЕЯ.)

Завжди не очікувані снігові замети, дівчата з групи підтримки у новорічних шапках та Дід Мороз із білоруським та українським прапорами додали в понеділок святкової атмосфери останній грі «Сокола» в 2009 році. Опонентом українців у цьому поєдинку став «Гомель» — один із головних переслідувачів нашого клубу в білоруському чемпіонаті.

На трибунах броварської льодової арени гостей із Білорусі того вечора підтримувало близько двадцяти фанів, які подолали 200 км між Києвом та Гомелем, аби потрапити на гру. Зі своєю звуковою підтримкою вони не загубилися навіть на тлі 400 українських уболівальників.

До зустрічі кияни підійшли з триматчевою переможною серією, тоді як гомельські «рисі» мали не настільки стабільні результати: впевнені перемоги межувалися з кількома поразками в серії булітів. Проти «Гомеля» «біло–сині» в цьому чемпіонаті грали двічі: дома наші перемогли, а вже на своєму льоді білоруси виявилися сильнішими за тими–таки булітами.

Напередодні матчу «Сокіл» отримав незаплановане підсилення: у команду повернувся Юрій Дяченко, якого «Краковія» не змогла дозаявити до свого складу в польський чемпіонат. Утім знову в формі «соколів» нападник з’явиться лише в новому році — 5 січня його клуб прийматиме латвійський «Металургс».

А матч проти «Гомеля» для господарів розпочався невдало: вже на першій хвилині малий штраф заробив Денис Ісаєнко, й гості одразу ж реалізували більшість. Загалом обидва колективи досить непогано діяли в нерівних складах, закинувши за таких умов чотири з шести шайб.

Щоправда, не завжди це була більшість: киянин Дмитро Цируль, якого згодом включили до трійки найкращих гравців поєдинку, відзначився в меншості. А вже після його шайби гості, які в першому періоді на рівних діяли проти української команди, дещо «здали» й пропустили ще двічі. Українці відігралися по ходу зустрічі навіть при тому, що в другому періоді їм вісім хвили довелося виступати в меншості: білоруські судді, як здалося, моментами були занадто суворі до господарів.

Утім під кінець матчу настирні гості пробили Ігоря Карпенка ще раз та перевели гру в овертайм. Хокеїсти «Гомеля», до речі, за 65 хвилин зробили на десять кидків по воротах більше, ніж наша команда: 36 спроб проти 26.

Додатковий час закинутих шайб не приніс, і вже вдруге в сезоні ці опоненти виявляли переможця в серії булітів. Тут уже свою майстерність показали Дмитро Цируль та Андрій Срюбко, реалізувавши свої спроби, а зробити це білорусам Карпенко не дав ані разу. Підсумкова перемога знову вивела «Сокіл» на друге місце в турнірній таблиці.

«Ми дуже хотіли перемогти, аби піти на канікули з гарним настроєм. «Гомель» відчутно додав за останній час, але наше бажання було сильнішим за їхнє», — розповідав після гри Олександр Побєдоносцев. Востаннє в серії булітів його команда перемагала місяць тому, і вирішальний кидок тоді зробив саме цей захисник. Тепер же в складі «Сокола» нові герої.

 

ТАБЛО

Білоруська екстраліга. «Сокіл» — «Гомель» — 4:3 Б (0:1, 3:1, 0:1, 0:0, 1:0; Цируль, 27 (менш.); Срюбко, 34 (більш.); Малов, 38 — Масленіков, 1 (більш.); Є. Філін; 26 (більш.); Мусієнко, 40), «Юність» — «Брест» — 10:2, «Хімволокно» — «Німан» — 7:3, «Керамін» — «Металург» — 4:0.

Лідери після 35 матчів: «Юність» — 91 (37), «Сокіл» — 77, «Шахтар» — 75, «Гомель» — 72, «Хімволокно» — 62, «Німан» — 60 (34).