Затоплений «Портовик»

24.12.2009
Затоплений «Портовик»

Гандболісти «Портовика» (в атаці) вдруге програли «ЗТР». (Фото з сайту ГК «Портовик».)

На початку нинішнього сезону в суперлізі головний тренер «Портовика» Олег Сич розповів «УМ», що перед його підопічними стоїть завдання вдруге в своїй історії виграти чемпіонство. Упевненості хлопцям із Південного додавало повернення кількох досвідчених вихованців клубу та більш­менш надійні фінансові позиції.

Утім позавчора омріяний титул для «Портовика» перетворився на примару, адже на своєму майданчику амбіційний претендент без шансів поступився основному конкуренту — «ЗТР». До вівторкового протистояння «Запоріжтрансформатор» підійшов зі стовідсотковим здобутком, тоді як господарі вже двічі програвали, причому одного разу саме нинішньому суперникові. Зрозуміло, що підопічні Олега Сича прагнули взяти реванш і скоротити відставання від лідера.

Утім і гості не збиралися переривати свою серію без поразок, яка з урахуванням ігор попереднього сезону нараховує вже 14 матчів. У кожному з таймів чемпіони закидали на п’ять м’ячів більше за суперника, тож їхня підсумкова перевага склала десять голів. У «Портовика» з дев’ятьма закинутими м’ячами найрезультативнішим став розігруючий Михайло Цап, але інші його одноклубники набагато відстали в своїх гольових здобутках. «Сьогодні чудово зіграв воротар гостей Геннадій Комок, і це якось «надломило» моїх хлопців», — Олег Сич чи не найбільше шкодує, що поступово зникає інтрига в чемпіонаті.

«Це був важливий поєдинок, адже нам протистояв основний конкурент у чемпіонаті. Приємно, що на зимову перерву підемо з гарним настроєм», — головний тренер запоріжців Олександр Рєзанов має привід бути задоволеним своєю роботою. Хоча й розповідає, що перемога далася нелегко, адже напередодні важливого виїзду ледь не половина його команди захворіла, тому на гру з «Портовиком» довелося заявляти виконавців із дублюючого складу.

Утім у наступному турі, який відбудеться аж 7 лютого (пауза для збірної), підопічним Рєзанова доведеться пройти нове серйозне виїзне випробування: у Броварах на «ЗТР» чекатиме «Будівельник» — ще один претендент на медалі першості. Позавчора ж підопічні Миколи Степанця без проблем здолали в Донецьку одного з аутсайдерів — «Політехнік». Попри все, головним конкурентом срібного призера минулого чемпіонату є не запоріжці, а «Портовик»: саме з ним, швидше за все, броварчани боротимуться за другу позицію в суперлізі.

 

ТАБЛО

Українська суперліга. Чоловіки. 13й тур. «Портовик» — «ЗТР» — 21:31, «МоторЗНТУ» — «Динамо» — 22:21, «Буревісник» — «Шахтар­Академія» — 31:26, «Політехнік» — «Будівельник» — 21:25.

Турнірне становище: «ЗТР» — 26, «Портовик» — 20, «Будівельник» — 18, «Мотор» — 13, «Буревісник» — 11, «Політехнік», «Динамо» — 8, «Шахтар» — 0.

 

А ТИМ ЧАСОМ...

Головний тренер збірної України Леонід Захаров назвав список із 26 кандидатів для поїздки на січневий чемпіонат Європи до Австрії. До остаточної заявки потраплять 16 гравців. У першому груповому раунді турніру наші гандболісти зіграють проти росіян (19 січня), хорватів (21 січня) та норвежців (23 січня).