НОВИНИ ПЛЮС

19.12.2009

МВФ замінив Джейлу

МВФ відкликав голову своєї місії в Україні Джейлу Пазарбазіолу, яка з січня обійматиме посаду помічника директора департаменту грошового ринку і ринку капіталу Фонду. Натомість очолюватиме місію в Україні радник Європейського департаменту МВФ і натепер голова місії Фонду у Хорватії Атанасіос Арвантіс. Водночас, як ідеться у повідомленні МВФ із цього приводу, такі кадрові зміни не пов’язані з фінансовою ситуацією в Україні.

Рейтинги кандидатів

Оприлюднено результати щомісячного національного дослідження «Омнібус», проведеного компанією TNS у першій половині грудня. Згідно з цими соціологічними замірами, президентські рейтинги кандидатів є такими: за Віктора Януковича готові проголосувати 26,3% опитаних, за Юлію Тимошенко — 18,6%, за Сергія Тігіпка — 5,6%, за Віктора Ющенка — 4,2%, Арсенія Яценюка — 4,1%, Володимира Литвина — 3,1%; Петра Симоненка — 2,3%; Анатолія Гриценка — 1,2%; Олега Тягнибока — 1,1%. Решта претендентів на найвищу державну посаду не досягли довіри навіть в один відсоток. При цьому, зазначають у TNS, 19 відсотків опитаних досі не визначилися, за кого віддадуть свої голоси 17 січня.

Соціологи відзначили, що на тлі аналогічних листопадових досліджень незначно підвищилися рейтинги у Тимошенко, Ющенка, Тігіпка, Гриценка, але на один відсоток утратив Янукович та по піввідсотка — Яценюк і Симоненко.

Відзнаки

Звання заслуженого юриста присвоєно вчора депутату від Партії регіонів Валерію Бондику. Нагадаємо, у 2004 році Бондик був одним із членів ЦВК, яких тоді було звинувачено у фальсифікації результатів президентських виборів. Під тиском Помаранчевої революції було обрано новий склад ЦВК (для проведення третього туру виборів), до якого з попереднього не потрапили голова Сергій Ківалов, а також Валерій Бондик та Олена Лукаш.

А Михайло Зубець, президент Академії аграрних наук, удостоєний звання Героя України «за особистий внесок у розвиток вітчизняної аграрної науки, активну громадську та політичну діяльність, багаторічну самовіддану працю з підвищення ефективності агропромислового виробництва».