НОВИНИ ПЛЮС

18.12.2009

Заяви

Президент України вважає, що з сьогоднішньою політикою Кабінету Міністрів аграрний ринок не має перспектив. «Криза ні до чого. Криза — на сьомому поверсі на Грушевського (в Кабінеті Міністрів) сидить», — сказав Віктор Ющенко вчора на загальних зборах Української академії аграрних наук. Як приклад глава держави навів те, що зі стабілізаційного фонду на підтримку АПК виділено тільки 323 млн. грн., а це лише 15% від запланованих 2,1 млрд. грн. Ющенко розкритикував те, що Прем’єр «плутає резервний фонд з аграрним». Глава держави також висловив обурення політикою уряду щодо завезення в Україну великого обсягу імпортного м’яса. «При такій політиці ми ніколи українського м’яса їсти не будемо», — зазначив Ющенко.

Візити

Віктор Янукович здійснив знаковий візит — на Івано–Франківщину. В обласному центрі голові Партії регіонів подарували вишиванку. Він подякував і пообіцяв, що обов’язково носитиме сорочку. Янукович запевнив, що у випадку перемоги буде Президентом усієї України. «Я однаково буду ставитися та допомагати всім громадянам, незалежно від того, де вони живуть», — сказав кандидат. Перебуваючи у Франківську, він цитував Франка: «Пора для України жити!».

Нічого собі порівняння!

Прем’єр Юлія Тимошенко задоволена своїм 13–м номером у виборчому бюлетені. «Ісус Христос і 12 апостолів — теж цифра 13. Я думаю, що це дуже сильна цифра», — прокоментувала Тимошенко.

Парламент

Верховна Рада внесла зміни до законодавства, які зобов’язують інформувати громадян про наявність у харчових продуктах генетично модифікованих організмів. Згідно з законом, всі харчові продукти, що є в обігу в Україні, етикетуються державною мовою та містять допис: «ГМО» чи «без ГМО».