У Голованівськ — їсти борщ

18.12.2009

Колишній начальник райвідділу міліції Голованівського району, що на Кіровоградщині, Михайло Ковальський ще позавчора був звільнений із–під варти. Як пояснив «УМ» речник Генпрокуратури Юрій Бойченко, відповідне рішення — змінити Ковальському запобіжний захід з утримання під вартою на підписку про невиїзд — ухвалив слідчий. Таке право слідчий має згідно зі ст. 165 Кримінально–процесуального кодексу, яка передбачає загальні положення порядку застосування, скасування або зміни запобіжного заходу.

І хоча раніше суд подовжив термін арешту Ковальського до 26 грудня, а його випустили на десять днів раніше, на Різницькій переконують, що усе в межах закону. «Підписка про невиїзд стосується місця реєстрації, — каже пан Бойченко. — Оскільки його випустили у середу, думаю, наразі він уже в Голованівську, їсть борщ».

Нагадаємо, що Ковальський є підозрюваним у завданні умисних тяжких тілесних ушкоджень, що спричинили загибель селянина Валерія Олійника. Досудове слідство Генпрокуратури встановило, що 16 червня 2009 року екс–прокурор Голованівського району Євген Горбенко, екс–начальник райвідділу міліції Михайло Ковальський та колишній депутат Віктор Лозинський (нині перебуває у міжнародному розшуку) навмисно завдали тяжких тілесних ушкоджень 55–річному селянину Олійнику, у тому числі із застосуванням вогнепальної зброї, які спричинили загибель потерпілого.

Наразі під вартою лишається колишній прокурор Горбенко, на Різницькій додають, що про зміну йому запобіжного заходу не йдеться.