Як Барак на нову медаль

Як Барак на нову медаль

Учора президент США Барак Обама отримав у столиці Норвегії Нобелівську премію миру. Візит Обами до Осло був таким же дивним та викликав таку ж неоднозначну реакцію, як і саме присудження йому найпрестижнішої нагороди світу «за видатні досягнення в міжнародній дипломатії» та за те, що він «дав людям надію на краще майбутнє». Норвежці були неприємно вражені тим, що лауреат сприйняв церемонію вручення премії як повинність, яку слід якнайшвидше відбути та накивати п’ятами.

Мур, товщий за Берлінську стіну

Мур, товщий за Берлінську стіну

Єгипет розпочав будівництво велетенської сталевої стіни вздовж свого кордону з Сектором Газа. Її призначення — припинити контрабанду палестинцями Сектору Газа життєво необхідних товарів та зброї з Єгипту. Після закінчення будівництва, яке триватиме приблизно 18 місяців, ця стіна простягнеться на 10–11 кілометрів у довжину, а її металеві сваї будуть вбиті на глибину 18 метрів під землю. Єгиптянам допомагають у зведенні цього монстра американські військові інженери, які його і спроектували, повідомляє Бі–Бі–Сі. Єгипет тримає план і будівництво стіни в таємниці й відмовляється давати будь–які коментарі. Бі–Бі–Сі дізналася зі своїх джерел, що елементи стіни також виготовлені в США з надміцної сталі, яка пройшла випробування на бомбові удари. Цю сталь неможливо різати зварювальними апаратами.

Банківський «Штірліц»

Банківський «Штірліц»

До останнього часу словосполучення «швейцарські банки» неодмінно йшло в парі із синонімом «надійні». Та після того як уряди США та Італії почали тиснути на Швейцарію з вимогами розкрити банківську таємницю й надати їм списки своїх громадян, які тримають на рахунках у швейцарських банках приховані від оподаткування на батьківщині кошти, федеральний уряд змушений був піти на поступки. Відтак слово «надійність» утратило сенс для тих, хто переховує у Швейцарії нечесно зароблені гроші. Черговим підтвердженням цього став скандал, який розгорівся у Франції.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики