РАХУНКОВА ПАЛАТА

11.12.2009

14 мільярдів гривень

становитиме цьогорічний бюджет Києва. Як повідомив перший заступник голови Київської міської державної адміністрації Анатолій Голубченко, наразі мерія доопрацьовує фінансовий документ столиці. Зокрема, інформував чиновник, у бюджеті буде передбачено близько мільярда гривень на соціальний розвиток. Голубченко також додав, що бюджет Києва приймуть після того, як парламент затвердить державний бюджет.

 

1,1 мільярда гривень

становить заборгованість із зарплати гірникам Донецької області. За повідомленням Донецької облдержадміністрації, лише на державних підприємствах борг із зарплати перевищує 1,18 мільярда гривень. Ще 55,4 мільйона заборгували своїм робітникам директори недержавних вуглевидобувних компаній. У Донецькій ОДА також пояснюють, що, окрім заборгованості перед людьми, уряд має низку боргів перед Пенсійним фондом, Фондом соцстраху від нещасних випадків на виробництві, Фондом соц­страхування від безробіття тощо.

 

30 мільйонів гривень

на рік обійдеться нашій державі участь 30 співробітників антитерористичного підрозділу Служби безпеки України в антипіратській операції під егідою Європейського Союзу — «Аталанта». Як повідомив в інтерв’ю тижневику «Дзеркало тижня» міністр закордонних справ Петро Порошенко, ця сума включає у себе витрати на ротації бійців, екіпірування і перебування українських спеців за кордоном. Порошенко також наголосив, що участь бійців СБУ у спільній антитерористичній операції дозволить не лише захистити українські судна від нападів піратів, а й підвищити авторитет України у світі.

 

180 тисяч бійців

афганських сил безпеки підготували інструктори країн–членів НАТО. Як повідомив Генеральний секретар Північноатлантичного Альянсу Андерс Фог Расмуссен, у 2010 році роботу в цьому напрямі буде посилено. «Ми не залишимо Афганістан терористам», — наголосив Генсек. Він також запевнив, що міжнародна спільнота готова допомагати Афганістану подолати економічні та соціальні негаразди. При цьому підкреслив, що результативність такої допомоги безпосередньо залежатиме від самих громадян цієї країни.

 

240 кримінальних справ

проти організованих злочинних груп розслідували з початку року співробітники Управління боротьби з організованою злочинністю. За повідомленням Департаменту зв’язків із громадськістю Міністерства внутрішніх справ України, по всіх 240 епізодах розслідування закінчено, а справи направлено до суду. Зокрема, йдеться і про 115 кримінальних злочинів у сфері економіки. На лаву підсудних, за підсумками розслідування, сядуть більш як 1,7 тисячі причетних до скоєння злочинів. У тому числі члени 16 злочинних груп та 11 озброєних банд.

 

60 відсотків українців

не хочуть, щоб Українську державу очолювала людина, яка має судимості. Про це свідчать результати опитування, проведеного «Українським демократичним колом» на замовлення Інституту політики. При цьому опитані не підтримали б обрання людини з кримінальним минулим, навіть якщо судимість погашено. Ще 28,8 відсотка наших співвітчизників не турбує, чи мали кандидати у президенти в минулому проблеми із законом. А 14% респондентів не визначилися.

 

55,6 відсотка українців

не хочуть брати участь у масових акціях протесту, свідчать результати дослідження, проведеного компанією «ФОМ–Україна». При цьому, за словами генерального директора компанії Олександра Бухалова, кількість тих, хто не бажає протестувати, скоротилася у листопаді порівняно з жовтнем на 8,5%. Окрім того, в листопаді скоротилася кількість людей, готових узяти участь у збройних конфліктах, — з 5% до 3,5%.

 

49,8 відсотка японців

не зачиняють вхідні двері свого житла, ненадовго відлучаючись із дому. За результатами соцопитування, проведеного японською компанією «Sekisui House», лише 24,1 відсотка японців зазначили, що завжди зачиняють вхідні двері, а 20% зізналися, що впродовж останнього часу не менше одного разу забували зачиняти двері. Ще 70 відсотків мешканців цієї країни повідомили, що завжди залишають прочиненими вікна в туалеті і ванній кімнаті, незважаючи на те, що у приватних будинках вбиральня і ванна кімната розташовані на першому поверсі.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>