Ображаємо «маленьких»

10.12.2009
Ображаємо «маленьких»

Максим Пустозвонов став найрезультативнішим у складі киян в грі проти «Керавноса». (Фото з сайту ФІБА-Європа.)

Після провалу в континентальних клубних турнірах позавчора троє з української четвірки реабілітувалися перед своїми вболівальниками. А от «Азовмаш» і далі показує препогану гру.

У Терамо маріупольці одразу «здали» господарям першу чверть із різницею в дев’ять очок. Тим несподіванішим був наступний ривок гостей, після якого на заключну 10хвилинку вони вийшли з перевагою в чотири бали. Натхненником такого успіху став американський форвард українського чемпіона Ерік Деніелз. Попередню гру проти «Альби» він пропустив, тепер же відзначився «даблдаблом». Утім зусиль лідера вкотре виявилося замало, адже лава запасних знову «мовчала», а у складі «азовців» лише троє гравців набрали двозначну кількість очок. Програна остання чверть із різницею в 13 пунктів не змінила «Азовмашу» сумний нуль у графі «перемоги».

Натомість три делегати в Кубку виклику зіграли впевненіше. Найменш очікуваний результат показав «Хімік»: після безнадійних стартових поразок хлопці з Південного здолали лідера групи В — «Страсбург». Навіть виграна остання чверть не врятувала французів: стратегічний ривок наших у третій 10хвилинці став вирішальним, і 12 очок відставання гості так і не відіграли. «Результат чудовий, але гра не задовольнила мене. Важливо було вперше в турнірі нарешті перемогти, аби краще себе почувати психологічно», — попри успіх, тренер «Хіміка» Дмитро Базелевський навіть покритикував підопічних.

Звитяги «Києва» та «Донецька» були більш прогнозованими, адже протистояли нашим командам аутсайдери груп. У киян лідером знову став розігруючий Денис Лукашов, який хоч і набрав менше очок за Максима Пустозвонова, але додав до 14 пунктів сім підбирань та стільки ж результативних передач. «Після поразки від «Будівельника» наступний програш міг негативно вплинути на моїх молодих підопічних», — тренер «вовків» Віталій Черній теж говорив про психологічний підтекст здобутку.

Ще менше проблем мали зі своїми суперниками донеччани. Румунський чемпіон «Плоєшті» задовольнився лише виграною першою чвертю, але двоочкового відриву виявилося замало. У нинішнього лідера українського чемпіонату на майданчику знову з’явився Артур Дроздов, який тривалий час заліковував травму. «Тренер сказав, що випустить мене на гру в залежності від перебігу подій у матчі», — розповів форвард, який набрав вісім балів і зробив п’ять підбирань.

 

ТАБЛО

Єврокубок. 3й тур. Група А. «Терамо» (Італія) — «Азовмаш» (Україна) — 85:77 (Деніелз (23+10 підбирань)), «Альба» (Німеччина) — «Галатасарай» (Туреччина) — 87:77.

Турнірне становище: «Альба» — 6, «Терамо» — 5, «Галатасарай» — 4, «Азовмаш» — 3.

Європейський кубок виклику. 3й тур. Група В. «Хімік» (Україна) — «Страсбург» (Франція) — 95:88 (Мітчелл (24+7 передач)).

Турнірне становище: «Страсбург» — 5, «Хімік» — 4,«Апоел», «Ейфель тауерз» — 3 (2 матчі).

Група Е. «Єнісей» (Росія) — «Льєж» (Бельгія) — 78:84, «Донецьк» (Україна) — «Плоєшті» (Румунія) — 86:74 (Іконич (23)).

Турнірне становище: «Донецьк», «Єнісей», «Льєж» — 5, «Плоєшті» — 3.

Група Н. «Київ» (Україна) — «Керавнос» (Кіпр) — 70:62 (Пустозвонов (20)), «Руан» (Франція) — «Загреб» (Хорватія) — 95:66.

Турнірне становище: «Руан» — 6, «Київ» — 5, «Загреб» — 4, «Керавнос» — 3.